Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Vylejte ho do odtoku a chvíľu počkajte. Rýchlo sa rozlúčite so zápachom z kúpeľne

17.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhuravlev Andrey). K nepríjemnému zápachu v kúpeľni môže prispieť niekoľko problémov. Či už ide o upchatý sifón v umývadle alebo problémy s vetraním. Najmä kúpeľňa je miestom, kde je potrebné pravidelne dbať na čistotu. Práve kvôli vysokej vlhkosti v tejto miestnosti sa môžu nežiaduce pachy objavovať častejšie ako v […]
Moins de 1 min. min.

17.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhuravlev Andrey).

K nepríjemnému zápachu v kúpeľni môže prispieť niekoľko problémov. Či už ide o upchatý sifón v umývadle alebo problémy s vetraním. Najmä kúpeľňa je miestom, kde je potrebné pravidelne dbať na čistotu. Práve kvôli vysokej vlhkosti v tejto miestnosti sa môžu nežiaduce pachy objavovať častejšie ako v iných častiach domu. Na odstránenie nepríjemných pachov a obnovenie sviežosti sa oplatí použiť domáce prostriedky na čistenie kúpeľne. Ako sa zbaviť zápachu v kúpeľni? Odporúčame vám nasledujúce postupy.

Ako sa zbaviť zápachu v kúpeľni? Odporúčame vám nasledujúce postupy.
Foto: shutterstock/Zhuravlev Andrey

Prečo to v kúpeľni zapácha?

Príčin nepríjemného zápachu v kúpeľni môže byť niekoľko. Od upchatej toalety až po nefunkčnú klimatizáciu. Je dôležité nájsť zdroj nepríjemného zápachu. Potom sa ho môžete zbavit. Na odstránenie nepríjemného zápachu sa oplatí použiť domáce prostriedky. Výborne poslúži ocot alebo jedlá sóda. Ak ide o problém s klimatizáciou alebo upchatým sifónom, môže byť potrebné zavolať odborníka. Na to budete musieť použiť špecializovanejšie výrobky.

Odstránenie nepríjemného zápachu z toalety

Jednoducho nasypte do záchodovej misy pol šálky jedlej sódy. Potom ju zalejte horúcou vodou.
Foto: shutterstock/Nick Alias

Príčinou zápachu z toalety sú často upchaté odtokové rúry. V týchto miestach sa hromadia baktérie. Tie sú príčinou nepríjemného zápachu. Ako si môžete s týmto problémom poradiť? Najlepším spôsobom, ako odblokovať odtok, je použiť horúcu vodu s jedlou sódou. Ide o mierne žieravú látku. Je lacná a ekologická, ale účinná. Jednoducho nasypte do záchodovej misy pol šálky jedlej sódy. Potom ju zalejte horúcou vodou. Počkajte niekoľko minút a opláchnite. Účinok bude okamžite viditeľný.

Zápach z umývadla

Nečistoty a vlasy môžu upchať sifón. V ňom sa tiež hromadia baktérie, ktoré spôsobujú veľmi nepríjemný zápach. Ako sa to dá odstrániť? Časť nečistôt môžete skúsiť vytiahnuť sami pomocou omotaného konca tenkého drôtu. To ale nemusí stačiť. Najlepším spôsobom je odskrutkovať sifón. Potom ho treba dôkladne vyčistiť a umyť v teplej vode s prostriedkom na umývanie riadu. Pred odskrutkovaním sifónu nezabudnite postaviť misku, aby ste sa chránili pred kalužami vody kvapkajúcimi do odtoku.

Časť nečistôt môžete skúsiť vytiahnuť sami pomocou omotaného konca tenkého drôtu.
Foto: shutterstock/Venn-Photo

Čistenie sprchovej vaničky

Ďalšou príčinou nepríjemného zápachu v kúpeľni môže byť znečistená alebo upchatá sprchová vanička. V nej vzniká nepríjemný zápach. Na okrajoch sa hromadí vodný kameň a nečistoty. Tie je potrebné odstrániť. Na odblokovanie odtoku použite jedlú sódu, rovnako ako v prípade upchatej toalety. Celý povrch umyte octom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy zmiešanými s vodou (v pomere 1:1:2). Zmes nalejte do fľaše s rozprašovačom pre jednoduchšiu aplikáciu. Prípravok rovnomerne nastriekajte po celom povrchu. Potom povrch vydrhnite špongiou. Nakoniec opláchnite zvyšné nečistoty pod tečúcou vodou a máte hotovo!

Na odblokovanie odtoku použite jedlú sódu, rovnako ako v prípade upchatej toalety.
Foto: shutterstock/fongbeerredhot

Problémy s vetraním

Ďalším problémom nepríjemného zápachu v dome môžu byť problémy s vetraním. Jeho úlohou je chrániť vodovodný systém pred nepríjemnými zápachmi, ktoré z neho vychádzajú. Ak je inštalácia zablokovaná, do kúpeľne sa dostáva nepríjemný zápach. Ten sa potom môže šíriť po celom byte. Preto je veľmi dôležité zabezpečiť pravidelnú kontrolu ventilačného potrubia. V prípade potreby zavolajte odborníka, ktorý poškodenie opraví.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nalejte do fľaše a nastriekajte na okná. Neexistuje lepší spôsob, ako odstrániť vodný kameň v sprche

Jednoduchý spôsob čistenia dlažobných kociek. Mastné škvrny, burina a mach zmiznú

Le poste Vylejte ho do odtoku a chvíľu počkajte. Rýchlo sa rozlúčite so zápachom z kúpeľne est apparu en premier sur La passion en toi.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR