Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Výsadba hortenzií krok za krokom. Nezmeškajte termín

20.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/krolya25). Hortenzie sú jedny z najkrajších okrasných kríkov, ktoré môžu zdobiť naše záhrady sviežimi kvetmi v rôznych odtieňoch, napríklad bielej, ružovej, modrej alebo fialovej. Kľúčom k ich plnej kráse je správna výsadba. Prečo je ich správna výsadzba taká dôležitá?Foto: shutterstock/krolya25 Výsadba hortenzií si vyžaduje zohľadnenie niekoľkých dôležitých faktorov, ako […]
Moins de 1 min. min.

20.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/krolya25).

Hortenzie sú jedny z najkrajších okrasných kríkov, ktoré môžu zdobiť naše záhrady sviežimi kvetmi v rôznych odtieňoch, napríklad bielej, ružovej, modrej alebo fialovej. Kľúčom k ich plnej kráse je správna výsadba.

Prečo je ich správna výsadzba taká dôležitá?
Foto: shutterstock/krolya25

Výsadba hortenzií si vyžaduje zohľadnenie niekoľkých dôležitých faktorov, ako je mesiac, denná doba a počasie. Najlepšie mesiace na výsadbu hortenzií sú skorá jar (marec-apríl) a potom skorá jeseň (september-október). Jarná výsadba umožňuje rastlinám prispôsobiť sa novému miestu pred intenzívnym letným rastom, zatiaľ čo výsadba na jeseň dáva hortenziám čas zakoreniť sa pred príchodom zimy.

Ideálny čas dňa a poveternostné podmienky pre hortenzie

Vyhýbanie sa priamemu slnečnému žiareniu počas výsadby pomáha zabrániť vysychaniu koreňov.
Foto: shutterstock/Amam ka

Najlepší čas na výsadbu hortenzií je skoro ráno alebo neskoro popoludní, keď slnko nie je príliš intenzívne. Vyhýbanie sa priamemu slnečnému žiareniu počas výsadby pomáha zabrániť vysychaniu koreňov. Výsadba sa najlepšie vykonáva počas zamračených dní s miernymi teplotami, keď je pôda vlhká, ale nie mokrá. Vyhnite sa horúcim dňom a nočným mrazom.

Ako vysádzať hortenzie?

1. Dôležitý je výber miesta. Hortenzie najlepšie rastú na polotienistom mieste s prístupom ranného slnka, ale chránené pred intenzívnym popoludňajším slnkom. Vyberte preto miesto s úrodnou, humusovitou pôdou s mierne kyslým pH (pH 5,5 – 6,5).

2. Pred výsadbou pripravte pôdu. Odstráňte všetky buriny a kamene. Pôdu obohaťte kompostom alebo napríklad dobre rozloženým hnojom. Ak je pôda príliš ťažká alebo ílovitá, pridajte piesok alebo rašelinu.

3. Vykopte jamu dvakrát širšiu a hlbšiu ako koreňový bal hortenzie, ktorá sa má zasadiť. Uistite sa, že dno jamy je rovnomerne vlhké.

4. Umiestnite hortenziu do jamy a dbajte na to, aby boli jej korene dobre rozprestreté. Rastlina by mala byť zasadená v hĺbke, v akej predtým rástla v kvetináči. Jamu potom zasypte zeminou a jemne ju okolo rastliny utlačte.

Rastlina by mala byť zasadená v hĺbke, v akej predtým rástla v kvetináči.
Foto: shutterstock/Wirestock Creators

5. Po zasadení hortenziu výdatne zalejte, aby potom pôda dobre priľnula ku koreňom. Pravidelné zalievanie v prvých týždňoch je kľúčové.

6. Prvé hnojenie vykonajte na jar, pričom použite hnojivá určené pre kyslomilné rastliny. Pravidelné hnojenie počas vegetačného obdobia pomôže rastline rozvíjať sa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Urobte to s hortenziou do konca augusta. Pokryje záhradu bujnými kvetmi

Jedna z najdôležitejších liečebných metód pre tuje. Čas máte len do konca augusta

The post Výsadba hortenzií krok za krokom. Nezmeškajte termín appeared first on La passion en toi.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR