Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Vývoj na amerických akciových trhoch a inflácia v USA

Americké akciové trhy zaznamenali pokles po zverejnení údajov o inflácii za september, ktoré prekročili očakávania analytikov. Tento vývoj môže predstavovať dilemu pre Federálny rezervný systém (Fed), ktorý zvažuje možnosť ďalšieho zníženia úrokových sadzieb v tomto roku. Pokles akciových indexov, ako sú Dow Jones Industrial Average, S&P 500 a NASDAQ Composite, odráža obavy investorov z potenciálneho […]
Moins de 1 min. min.

Americké akciové trhy zaznamenali pokles po zverejnení údajov o inflácii za september, ktoré prekročili očakávania analytikov. Tento vývoj môže predstavovať dilemu pre Federálny rezervný systém (Fed), ktorý zvažuje možnosť ďalšieho zníženia úrokových sadzieb v tomto roku. Pokles akciových indexov, ako sú Dow Jones Industrial Average, S&P 500 a NASDAQ Composite, odráža obavy investorov z potenciálneho vplyvu vyššej inflácie na hospodársku politiku a budúce rozhodnutia Fedu.

Index spotrebiteľských cien (CPI), ktorý je kľúčovým ukazovateľom celkovej inflácie v USA, spomalil na ročnej báze na 2,4 % z augustových 2,5 %, čo je stále vyššie, než predpovedali ekonómovia. Tento údaj poskytuje Fedu menší priestor na agresívne zníženie úrokových sadzieb, ktoré by mohlo stimulovať ekonomiku, ale zároveň by mohlo prispieť k rastu inflácie.

Výsledková sezóna za tretí štvrťrok sa začína s oznámeniami ziskov od veľkých bánk, ako sú JPMorgan Chase, Wells Fargo a Bank of New York Mellon, pričom ďalšie finančné inštitúcie, ako Goldman Sachs, Bank of America a Citigroup, majú svoje výsledky oznámiť v nasledujúcom týždni. Tieto výsledky budú dôležitým indikátorom stavu finančného sektora a môžu mať vplyv na celkovú náladu na trhoch.

Zverejnenie slabších než očakávaných ziskov od Delta Air Lines tiež prispelo k negatívnej nálade na trhoch, čo naznačuje, že niektoré sektory môžu čeliť väčším výzvam, než sa predpokladalo. Tento trend môže mať dopad na investičné rozhodnutia a stratégie, keďže investori hľadajú stabilné príležitosti v nestabilnom ekonomickom prostredí.

Celkovo vzaté, aktuálne ekonomické údaje a výsledkové správy naznačujú, že americká ekonomika čelí viacerým výzvam, vrátane vyššej inflácie a neistoty na trhoch. Tieto faktory môžu ovplyvniť rozhodnutia Fedu a ďalší vývoj úrokových sadzieb, čo bude mať zásadný vplyv na ekonomiku a investičnú klímu v USA.

Zdroj: investing

Príspevok Vývoj na amerických akciových trhoch a inflácia v USA je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR