Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Ženy si ho vtierajú do nôh a potom plačú. Vôbec to nezvlhčuje. Táto zložka spôsobuje, že päty sú suché ako triesky

28.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/H_Ko). Mnoho žien bojuje s problémom suchých a popraskaných pät. Najmä v lete hľadáme spôsoby, ako tento stav zmierniť a zlepšiť ich vzhľad. Výrobcovia kozmetiky každý deň propagujú nové prípravky, ale niektoré majú, žiaľ, úplne opačný účinok. Čo robiť so suchými pätami? Čo robiť so suchými pätami?Foto: shutterstock/H_Ko Na […]
Moins de 1 min. min.

28.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/H_Ko).

Mnoho žien bojuje s problémom suchých a popraskaných pät. Najmä v lete hľadáme spôsoby, ako tento stav zmierniť a zlepšiť ich vzhľad. Výrobcovia kozmetiky každý deň propagujú nové prípravky, ale niektoré majú, žiaľ, úplne opačný účinok. Čo robiť so suchými pätami?

Čo robiť so suchými pätami?
Foto: shutterstock/H_Ko

Na trhu je celý rad kozmetických prípravkov na starostlivosť o nohy. Výrobcovia tvrdia, že ich pravidelné používanie okamžite zlepší kvalitu pokožky na pätách. Často sa v zložení nachádza zložka, ktorá v správnej koncentrácii skutočne dokáže urobiť chodidlá pružnými a jemnými. Niekedy však má opačný účinok.

Je krém s močovinou vhodný na popraskané päty? Bohužiaľ, nie vždy

Močovina je populárnou zložkou mnohých krémov na nohy. V správnej koncentrácii a v kombinácii s inými zložkami hydratuje, pomáha zmäkčovať a urýchľuje regeneráciu pokožky na pätách. Bohužiaľ, čoraz častejšie môžeme na trhu nájsť výrobky, v ktorých je jej koncentrácia príliš vysoká a dosahuje až 50 %.

Takáto kozmetika situáciu ešte zhorší, pretože vysoké množstvo močoviny má silný exfoliačný účinok, čo vedie k ešte väčšej suchosti pokožky a abnormálnej keratinizácii epidermy. Ak je pokožka na pätách silne popraskaná a podráždená, takýmto výrobkom by ste sa mali vyhnúť.
TIP! Vhodná koncentrácia krému s močovinou by mala byť 10 %, ale ak máte na chodidlách keratózy a potrebujete silnejšiu liečbu, nemala by presiahnuť 25 %.

Vhodná koncentrácia krému s močovinou by mala byť 10 %. Ak potrebujete silnejšiu liečbu, nemala by presiahnuť 25 %.
Foto: shutterstock/Kateryna Artsybasheva

Ako rýchlo zregenerovať popraskané päty? Doprajte im domáce spa

Ak vaše nohy potrebujú starostlivosť a vaše päty sú suché a popraskané, pripravte im hydratačný kúpeľ. Ak ho aplikujete raz týždenne, zregeneruje pokožku a udrží ju v dobrom stave. Potrebné ingrediencie:

pol pohára mlieka,

pol pohára epsomskej soli,

3 polievkové lyžice olivového oleja,

5 polievkových lyžíc medu,

teplú vodu.

Ako rýchlo zregenerovať popraskané päty? Doprajte im domáce spa.
Foto: shutterstock/FotoHelin

V miske zmiešajte všetky ingrediencie a dôkladne premiešajte. Do roztoku vložte nohy a nechajte pôsobiť 20 minút. Počas namáčania môžete nohy jemne masírovať, aby zložky lepšie prenikli do pokožky. Potom nohy jemne osušte uterákom a naneste hydratačný krém. Ak procedúru vykonávate večer, môžete si na päty naniesť silnejšiu vrstvu krému a obliecť si bavlnené ponožky.

Rédaction La passion en vous.

Articles connexes :

Kúpte si v lekárni za pár drobných na redukciu celulitídy. Zmiznú aj kŕčové žily a opuchy

Raz týždenne vytlačím na vatový tampón a vtriem do nechtov. Ešte nikdy neboli také lesklé a zdravé

Le poste Ženy si ho vtierajú do nôh a potom plačú. Vôbec to nezvlhčuje. Táto zložka spôsobuje, že päty sú suché ako triesky est apparu en premier sur La passion en toi.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR