Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Zmiešajte mydlové hobliny s cukrom. Vyrobíte niečo, čo zachraňuje domácnosti

Ako vyčistiť pripálený hrniec? Väčšina z nás ho niekoľko hodín namáča a drhne drôtenou kefou. To však nie je dobré riešenie. Týmto spôsobom narušíme jeho povlak. Dobrou kombináciou je ocot a jedlá sóda, ale aj tu trvá dlho, kým sa hrniec dostane do dobrého stavu. Na pomoc nám však prichádzajú mydlové hobliny a cukor. Táto […]
Moins de 1 min. min.

Ako vyčistiť pripálený hrniec? Väčšina z nás ho niekoľko hodín namáča a drhne drôtenou kefou. To však nie je dobré riešenie. Týmto spôsobom narušíme jeho povlak. Dobrou kombináciou je ocot a jedlá sóda, ale aj tu trvá dlho, kým sa hrniec dostane do dobrého stavu.

Na pomoc nám však prichádzajú mydlové hobliny a cukor. Táto zmes funguje ako najlepší drôtený čistič, ale nepoškodzuje hrniec. Pomocou tejto metódy ho môžete vyčistiť doslova za niekoľko minút, bez zbytočného namáčania.

Zbavte sa chemikálií

Regály obchodov sú plné špeciálnych prípravkov na čistenie každého povrchu. Čo však výrobcovia neuvádzajú, je, že tieto prípravky nie sú neškodné pre naše zdravie. Ak teda čistíte pripálený hrniec, plech alebo rúru na pečenie pomocou chemikálií, radšej s tým prestaňte.

Aj keď ho opláchnete pod tečúcou vodou, tieto chemikálie zostanú. Pripálené hrnce je oveľa lepšie čistiť prírodnými produktmi. Sú nielen rovnako účinné a oveľa lacnejšie, ale predovšetkým úplne bezpečné. Zmes mydla a cukru vám pomôže udržať kuchyňu v poriadku.

Ako vyčistiť pripálený hrniec?

Najprv nastrúhajte kúsok obyčajného mydla alebo zvyšok mydla. Vzniknuté hobliny vložte do pripáleného hrnca. Potom nasypte dve polievkové lyžice cukru a zalejte malým množstvom vriacej vody. Toľko, aby sa prísady dobre rozpustili.

Odstavte vodu, aby vychladla, a potom hrniec vydrhnite špongiou. Uvidíte, že nečistoty začnú v okamihu miznúť. Nebudete teda potrebovať drôtenú kefu, ktorá poškriabe povrch. Túto metódu môžete použiť aj na čistenie panvíc, žiaruvzdorného riadu a plechov na pečenie.

Cukor nie je určený len na čaj. Pomôže vám pri čistení

Samotný cukor vám tiež skvele poslúži na udržiavanie poriadku v kuchyni. Zmiešajte ho s malým množstvom prostriedku na umývanie riadu a vytvoríte účinnú zmes, ktorá odstráni nečistoty bez poškriabania povrchu.

Špinavá rúra, plynový alebo indukčný sporák? Nie je to vôbec žiadny problém. Naneste zmes pomocou hubky, chvíľu počkajte a jemne vyčistite. Čiastočky cukru pôsobia ako peeling, takže sú ideálne na exfoliáciu zaschnutých a ťažko odstrániteľných nečistôt. Sú úplne bezpečné aj pre indukciu. Vaša varná doska bude ako nová.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR