Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Zomrela legendárna speváčka Cissy Houston, bola dvojnásobnou držiteľkou ceny Grammy

Matka Whitney Houston zažila desaťročia úspešnej speváckej kariéry.
Moins de 1 min.

8.10.2024 (SITA.sk) – Vo veku 91 rokov zomrela legendárna americká gospelová a soulová speváčka Cissy Houston, matka Whitney Houston. Oznámila to vo vyhlásení jej rodina. Dvojnásobná držiteľka ceny Grammy zomrela v pondelok ráno vo svojom dome v New Jersey, uviedla jej nevesta Pat Houston. Informuje o tom portál BBC.

Naše srdcia sú naplnené bolesťou a smútkom,“ povedala nevesta legendárnej speváčky a dodala, že jej svokra bola v živote rodiny „silnou a impozantnou postavou“.

Cissy Houston zažila desaťročia úspešnej speváckej kariéry, pričom vystupovala s takými superhviezdami ako Elvis Presley un Aretha Franklin. V 60. rokoch minulého storočia založila R&B skupinu Sweet Inspirations.

Po úspechu s touto skupinou sa vydala na sólovú dráhu. Spievala s viacerými umelcami vrátane Beyoncé, Paula Simona a svojej dcéry Whitney Houston, ktorá zomrela v roku 2012 vo veku 48 rokov.

Cissy Houston získala cenu Grammy za svoj tradičný soulový a gospelový album Face to Face v roku 1997 a v nasledujúcom roku opäť za album He Leadeth Me.

Viac k témam: Americká speváčka, Úmrtie
Zdroj: SITA.sk – Zomrela legendárna speváčka Cissy Houston, bola dvojnásobnou držiteľkou ceny Grammy © SITA Všetky práva vyhradené.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR