Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Ako pripraviť autentický Gulab Jamun: Sladká lahôdka z Indie krok za krokom

Gulab Jamun, tradičný indický dezert, je neodolateľnou lahôdkou, ktorá si získala srdcia mnohých po celom svete. Ak ste niekedy mali možnosť ochutnať tento sladký, mäkučký dezert plávajúci v sirupe s jemnou arómou kardamónu a ružovej vody, určite si pamätáte jeho unikátnu chuť. Tieto malé sladké guľôčky, vyrobené zo sušeného mlieka a múky, sú typickým dezertom […]
Meno di 1 minuto. min.

Gulab Jamun, tradičný indický dezert, je neodolateľnou lahôdkou, ktorá si získala srdcia mnohých po celom svete. Ak ste niekedy mali možnosť ochutnať tento sladký, mäkučký dezert plávajúci v sirupe s jemnou arómou kardamónu a ružovej vody, určite si pamätáte jeho unikátnu chuť. Tieto malé sladké guľôčky, vyrobené zo sušeného mlieka a múky, sú typickým dezertom podávaným pri slávnostných príležitostiach v Indii, no dnes ich nájdete na stoloch milovníkov sladkostí po celom svete.

Preparazione Gulab Jamun môže na prvý pohľad pôsobiť zložito, ale ak dodržíte správny postup a budete trpezliví, výsledok stojí za to. Tento dezert je nielen lahodný, ale tiež symbolizuje pohostinnosť a radosť z osláv. Predstavte si, ako si po dobrom jedle sadnete so svojimi najbližšími, ponúknete im tento voňavý dezert, a sledujete, ako sa každé sústo doslova rozplýva v ich ústach. Gulab Jamun je viac než len sladkosť – je to zážitok, ktorý v sebe nesie kúsok indickej kultúry a radosti zo života.

Ak chcete vyskúšať niečo nové a priviesť k stolu exotickú chuť z ďalekej Indie, tento recept je presne pre vás. Vyskúšajte si ho pripraviť doma a užite si pocit, aký vám môže priniesť len skutočne dobrý dezert. Nech sa vám podarí na prvý pokus a vaša kuchyňa rozvonia exotickými arómami!

Gulab Jamun ricetta

Ingredienti

Cesto

1 hrnček sušeného mlieka (mliečny prášok)

1/4 hrnčeka hladkej múky

1/4 lyžičky prášku do pečiva

2 lyžice ghee (čisté maslo) alebo masla

3-4 lyžice mlieka (podľa potreby)

Sirup

2 hrnčeky cukru

1,5 hrnčeka vody

1/4 lyžičky kardamónového prášku

niekoľko kvapiek ružovej vody alebo štipka šafranu (voliteľné)

Procedura

Príprava sirupu: V pentole zmiešajte cukor a vodu. Zohrejte na strednom plameni a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridajte kardamónový prášok a ak chcete, aj ružovú vodu alebo šafran. Sirup nechajte jemne vrieť asi 5-7 minút. Potom odstavte a udržujte ho teplý.

Preparazione dell'impasto: V miske zmiešajte sušené mlieko, múku a prášok do pečiva. Pridajte ghee alebo maslo a dobre premiešajte, aby sa vytvorila sypká zmes. Postupne pridávajte mlieko, aby ste vytvorili mäkké, nelepivé cesto. Snažte sa cesto neprepracovať.

Tvarovanie guľôčok: Z cesta vytvorte malé guľôčky (asi 2-3 cm v priemere). Uistite sa, že sú hladké, bez prasklín, aby sa počas vyprážania nerozpadli.

Frittura: Zahrejte olej na strednú teplotu. Otestujte, či je olej dostatočne horúci, vložením malej kúsky cesta – mal by pomaly vystúpiť na povrch. Gulab Jamun vyprážajte na miernom plameni, aby sa pekne a rovnomerne uvarili zvnútra aj zvonka. Smažte ich do zlatohneda, pričom ich občas jemne otáčajte.

Namočenie v sirupe: Po vyprážaní vyberte Gulab Jamun a nechajte ich na papierovom obrúsku na chvíľu odkvapkať. Následne ich vložte do teplého cukrového sirupu. Nechajte ich namočené aspoň 2 hodiny, aby dobre nasiakli.

Porzione: Gulab Jamun môžete podávať teplé alebo studené. Ak chcete, môžete ich ozdobiť nasekanými pistáciami alebo mandľami.

Gulab Jamun otázky a odpovede

Čo robiť, ak sa Gulab Jamun pri vyprážaní rozpadá?

Ak sa gulôčky rozpadávajú, môže to byť spôsobené prílišným množstvom prášku do pečiva alebo príliš mäkkým cestom. Skúste pridať trochu viac múky a opatrne pracujte s cestom.

Prečo moje Gulab Jamun neabsorbujú sirup?

Ak guľôčky neabsorbujú sirup, môže byť sirup príliš hustý alebo sú gulôčky príliš suché. Uistite sa, že sirup má správnu konzistenciu a gulôčky sú ešte teplé, keď ich vložíte do sirupu.

Môžem Gulab Jamun pripraviť vopred?

Áno, Gulab Jamun môžete pripraviť deň vopred. Uložte ich v sirupe do chladničky a pred podávaním ich jemne ohrejte.

Aký typ oleja je najlepší na vyprážanie Gulab Jamun?

Najlepší je neutrálnejší olej, ako je rastlinný olej alebo slnečnicový olej. Vyhnite sa silne aromatickým olejom, aby neovplyvnili chuť dezertu.

Môžem použiť instantné sušené mlieko na prípravu Gulab Jamun?

Áno, instantné sušené mlieko je ideálne na prípravu Gulab Jamun. Uistite sa, že ho dobre premiešate s ostatnými ingredienciami, aby ste dosiahli hladké cesto.

Ako dosiahnuť, aby mali Gulab Jamun dokonalú textúru?

Pre dokonalú textúru je dôležité neprepracovať cesto a smažiť gulôčky na miernom plameni. Tiež im doprajte čas na nasiaknutie sirupom.

Altre ispirazioni

Contributo Ako pripraviť autentický Gulab Jamun: Sladká lahôdka z Indie krok za krokom viene mostrato per primo Ricette dal mondo.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT