Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Biden je vystavený skúške úprimnosti v otázke riešenia vojny v Gaze, vyhlásil Erdogan

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu uviedol, že prezident Spojených štátov Joe Biden prechádza „skúškou úprimnosti“ pri riešení prebiehajúcej vojny v Pásme Gazy, píše agentúra Reuters. Od amerického prezidenta sa očakáva, že ukáže, že plán na prímerie v Pásme Gazy nie je vypočítavou volebnou taktikou, ale úprimnou snahou ukončiť vojnu, povedal turecký prezident v rozhovore […]
Meno di 1 minuto. min.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu uviedol, že prezident Spojených štátov Joe Biden prechádza „skúškou úprimnosti“ pri riešení prebiehajúcej vojny v Pásme Gazy, píše agentúra Reuters.

Od amerického prezidenta sa očakáva, že ukáže, že plán na prímerie v Pásme Gazy nie je vypočítavou volebnou taktikou, ale úprimnou snahou ukončiť vojnu, povedal turecký prezident v rozhovore počas návratu zo summitu skupiny G7 v Taliansku.

ANALÝZA: Ukrajina sa lúči so snom o NATO. Biden jej dal len slabú náplasť, ktorú môže strhnúť Trump

Biden predstavil plán prímeria 31. mája ako ponuku Izraela voči Hamasu. Agentúra Reuters neskôr s odvolaním sa na svoje zdroje v americkej administratíve napísala, že tento plán spoločne vypracovali USA a Izrael, avšak Biden s ním išiel na verejnosť bez súhlasu izraelskej vlády.

Medzi hlavnými bodmi návrhu je prepustenie izraelských rukojemníkov z Pásma Gazy výmenou za Palestínčanov zadržiavaných v izraelských väzniciach či zvýšenie prísunu humanitárnej pomoci do Pásma Gazy, ale aj obnovu enklávy.

Vojna v Pásme Gazy vypukla po útoku hnutia Hamas na Izrael 7. októbra minulého roka. Pri útoku prišlo o život približne 1200 ľudí. Odvetná izraelská ofenzíva si podľa zdravotníckych úradov v Gaze doteraz vyžiadala najmenej 37.296 obetí.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT