Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Lombo di maiale con patatine fritte di zucca e salsa di panna e senape

Ak hľadáte spôsob, ako spojiť tradičnú chuť bravčového karé s niečím netradičným a osviežujúcim, tento recept je pre vás ideálny. Jemne opečené bravčové karé sa krásne dopĺňa s chrumkavými tekvicovými hranolkami, ktoré pridávajú jedlu sladkastý, orieškový nádych. A ako čerešnička na torte? Smotanovo-horčicová omáčka s nádychom medu, ktorá všetko krásne zjednotí a dodá jedlu ten […]
Meno di 1 minuto. min.

Ak hľadáte spôsob, ako spojiť tradičnú chuť bravčového karé s niečím netradičným a osviežujúcim, tento recept je pre vás ideálny. Jemne opečené bravčové karé sa krásne dopĺňa s chrumkavými tekvicovými hranolkami, ktoré pridávajú jedlu sladkastý, orieškový nádych. A ako čerešnička na torte? Smotanovo-horčicová omáčka s nádychom medu, ktorá všetko krásne zjednotí a dodá jedlu ten správny šmrnc. Je to kombinácia klasických a sezónnych chutí, ktoré vás prekvapia svojou harmóniou.

Ingredienti

Bravčové karé

4 plátky bravčového karé (každý cca 150 g)

2 cucchiai di olio d'oliva

Soľ a mleté čierne korenie

1 strúčik cesnaku (pretlačený)

1 lyžička tymianu alebo rozmarínu

Tekvicové hranolky

1 menšia tekvica Hokkaido (alebo iný druh tekvice)

2 cucchiai di olio d'oliva

1 lyžička červenej mletej papriky

Soľ a mleté čierne korenie

1/2 lyžičky sušeného cesnaku (voliteľné)

Omáčka

200 ml di panna da cucina

2 lyžice dijonskej horčice

1 lyžička medu

Soľ a mleté čierne korenie

1 lyžica masla

Procedura

Príprava bravčového karé: Bravčové plátky opláchnite, osušte a jemne naklepte. Osoľte, okoreňte a potrite pretlačeným cesnakom. Na panvici rozohrejte olivový olej a plátky karé na stredne vysokej teplote opečte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu (asi 4-5 minút na každú stranu). Pridajte tymian alebo rozmarín na dochutenie. Po opečení ich dajte bokom, prikryte alobalom a nechajte chvíľu odpočívať.

Príprava hranoliek: Rúru predhrejte na 200°C. Tekvicu ošúpte (ak používate Hokkaido, šúpanie nie je potrebné), vyberte semienka a nakrájajte ju na tenké hranolky. Hranolky premiešajte s olivovým olejom, paprikou, cesnakom, soľou a korením. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie v jednej vrstve a pečte v rúre asi 20-25 minút, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

Príprava smotanovo-horčicovej omáčky: V menšom hrnci rozpustite maslo, pridajte smotanu a na miernom ohni ju zahrievajte. Primiešajte dijonskú horčicu a med, dobre premiešajte. Omáčku dochuťte soľou a korením. Nechajte ju variť na nízkej teplote asi 5 minút, aby sa chute prepojili a omáčka trochu zhustla.

Servírovanie: Bravčové karé podávajte na tanieri vedľa chrumkavých tekvicových hranoliek. Hojne polejte smotanovo-horčicovou omáčkou alebo ju servírujte osobitne v miske na namáčanie. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.

Bravčové karé s tekvicovými hranolkami otázky a odpovede

Akú tekvicu môžem použiť na hranolky?

Najvhodnejšia je tekvica Hokkaido, pretože má jemnú chuť a po upečení získa príjemnú chrumkavosť. Môžete však použiť aj maslovú tekvicu (butternut), ktorá je rovnako skvelá na pečenie.

Môžem bravčové karé pripraviť aj v rúre?

Áno, po krátkom opečení na panvici môžete karé vložiť do rúry predhriatej na 180°C a dopiecť ho asi 10-15 minút, aby bolo šťavnaté a jemné.

Dá sa smotanovo-horčicová omáčka pripraviť bez smotany?

Áno, namiesto smotany môžete použiť napríklad kokosové mlieko alebo rastlinnú smotanu.

Ako dlho treba piecť tekvicové hranolky, aby boli chrumkavé?

Tekvicové hranolky pečte približne 20-25 minút pri teplote 200°C. Dôležité je ich pravidelne kontrolovať a prípadne otočiť, aby sa opiekli rovnomerne.

Ak nemám dijonskú horčicu, môžem použiť inú?

Ak nemáte dijonskú horčicu, môžete použiť klasickú plnotučnú horčicu alebo francúzsku horčicu. Chuť bude mierne iná, ale omáčka bude stále výborná.

Aké prílohy môžem servírovať namiesto tekvicových hranoliek?

Ak nechcete používať tekvicu, môžete vyskúšať klasické zemiakové hranolky, bataty alebo dusenú zeleninu, ktorá tiež skvele doplní bravčové karé a omáčku.

Altre ispirazioni

Contributo Lombo di maiale con patatine fritte di zucca e salsa di panna e senape viene mostrato per primo Ricette dal mondo.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT