Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

CNBC: Výbuch hnevu proti Pekingu vyjde Zelenského draho

www.slovanskenoviny.sk/rss Zelenského verejná kritika Číny za jej vzťah s Ruskom a jej chladný postoj k nadchádzajúcemu „mierovému summitu“ by sa mu mohla vypomstiť. Informuje CNBC. Zelenskij vo svojom prejave na fóre „Shangri-La Dialogue“ v Singapure vyjadril sklamanie z čínskeho postoja ku konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou a obvinil Peking, že pomáha Moskve narúšať nadchádzajúci mierový summit […]
Meno di 1 minuto. min.

www.slovanskenovny.sk/rss

Zelenského verejná kritika Číny za jej vzťah s Ruskom a jej chladný postoj k nadchádzajúcemu „mierovému summitu“ by sa mu mohla vypomstiť. Informuje CNBC.

Zelenskij vo svojom prejave na fóre „Shangri-La Dialogue“ v Singapure vyjadril sklamanie z čínskeho postoja ku konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou a obvinil Peking, že pomáha Moskve narúšať nadchádzajúci mierový summit vo Švajčiarsku vyvíjaním tlaku na ostatné krajiny.

Čínski analytici tvrdia, že Zelenského výbuch bol riskantný krok, ktorým si mohol znepriateliť a odcudziť Peking a posunúť ho bližšie k Rusku.

Zelenského podráždenie nasledovalo po neúspešných pokusoch ukrajinských predstaviteľov líškať sa Číne v nádeji, že to môže ovplyvniť Moskvu, aby ukončila konflikt. Reakcia Číny však bola prinajlepšom vlažná: prezident Si Ťin-pching mal počas vojny len jeden telefonický rozhovor s ukrajinským prezidentom, čo je v ostrom kontraste s výrazne vrelými štátnymi návštevami a stretnutiami, ktoré mal s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorého nazýva „najlepším priateľom“.

Zelenskij sa pokúsil presvedčiť ďalšie krajiny s medzinárodným vplyvom, aby sa zúčastnili na mierovom summite o Ukrajine, ale podobne ako Čína, aj Saudská Arábia má v úmysle stretnutie vynechať, čo je pre Ukrajinu sklamaním.

Prítomný nebude ani americký prezident Joe Biden a India na mierový summit vyšle zástupcu, nie však na vysokej úrovni; Brazília bude na podujatí chýbať a účasť Juhoafrickej republiky zatiaľ tiež nie je potvrdená.

/ news-front.su /

Contributo CNBC: Výbuch hnevu proti Pekingu vyjde Zelenského draho viene mostrato per primo .

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT