Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Gli aiuti umanitari sono caduti in mare dall'aereo, sette persone sono morte nel tentativo di raggiungerlo

Sedem osôb sa v pondelok utopilo v Stredozemnom mori, keď sa usilovali dostať k humanitárne pomoci pre Pásmo Gazy zhodenej z lietadla. Oznámilo to v utorok ministerstvo zdravotníctva v tejto pobrežnej palestínskej enkláve, informuje agentúra AFP. Šesť ďalších osôb utrpelo zranenia. Radikálne hnutie Hamas, ktoré v Pásme Gazy vládne, uviedlo, že od začiatku leteckých dodávok pomoci […]
Meno di 1 minuto. min.

Sedem osôb sa v pondelok utopilo v Stredozemnom mori, keď sa usilovali dostať k humanitárne pomoci pre Pásmo Gazy zhodenej z lietadla. Oznámilo to v utorok ministerstvo zdravotníctva v tejto pobrežnej palestínskej enkláve, informuje agentúra AFP.

Šesť ďalších osôb utrpelo zranenia. Radikálne hnutie Hamas, ktoré v Pásme Gazy vládne, uviedlo, že od začiatku leteckých dodávok pomoci do severnej časti tejto enklávy prišlo o život dovedna 18 ľudí. Dvanásť z nich sa utopilo a šiestich ušliapali na smrť, píše agentúra Reuters.

Ako pripomína, Hamas dáva Spojeným štátom za vinu, že začali s podľa neho nebezpečným a neúčinným zhadzovaním pomoci z lietadiel namiesto toho, aby na svojho spojenca Izrael vyvíjali tlak s cieľom dosiahnuť navýšenie dodávok pomoci po súši. Tie boli výrazne obmedzené v dôsledku izraelskej vojenskej ofenzívy voči militantom v Pásme Gazy.

Hamas v utorok zároveň vyzval na ukončenie zhadzovania humanitárnej pomoci z lietadiel pre pásmo Gazy, uvádza AFP.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT