Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Izrael zaplatí za genocídu v Pásme Gazy, tvrdí Erdogan

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok prisľúbil, že Izrael zaplatí za genocídu v Pásme Gazy. Vyhlásil to v deň prvého výročia útoku palestínskych militantov Hamasu na Izrael. Informuje o tom agentúra AFP. „Nemalo by sa zabúdať, že Izrael skôr či neskôr zaplatí za za túto genocídu, ktorú vykonáva už rok a naďalej pokračuje,“ uviedol turecký […]
Meno di 1 minuto. min.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok prisľúbil, že Izrael zaplatí za genocídu v Pásme Gazy. Vyhlásil to v deň prvého výročia útoku palestínskych militantov Hamasu na Izrael. Informuje o tom agentúra AFP.

„Nemalo by sa zabúdať, že Izrael skôr či neskôr zaplatí za za túto genocídu, ktorú vykonáva už rok a naďalej pokračuje,“ uviedol turecký prezident v príspevku na sociálnej sieti X.

Erdogan často kritizuje Izrael. Premiéra Benjamina Netanjahua nazýva „mäsiarom Gazy“ a niekoľkokrát ho prirovnal k Adolfovi Hitlerovi.

Pápež kritizoval hanebné zlyhanie diplomacie na Blízkom východe

„Rovnako ako Hitlera zastavilo spojenectvo ľudstva, bude zastavený Netanjahu a jeho vražedná sieť,“ vyhlásil Erdogan. „Svet, v ktorom sa nebude vyvodzovať zodpovednosť za genocídu v Gaze, nikdy nenájde mier,“ dodal.

Turecký prezident často chváli Hamas ako bojovníkov za slobodu. Teraz povedal, že „v skutočnosti všetka ľudskosť a všetka nádej ľudstva na lepšiu budúcnosť“ je po celý rok masakrovaná pred očami celého sveta.

Erdogan kritizoval aj medzinárodný systém za zlyhanie pri zastavení vojny v Pásme Gazy a teraz aj v Libanone. Dodal, že izraelská dlhodobá politika genocídy, okupácie a invázie musí skončiť.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Categorie

it_IT