Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Na ruský samit skupiny BRICS príde aj generálny tajomník OSN Guterres, tvrdí Kremeľ. Pridajú sa k nemu lídri 24 krajín

www.slovanskenoviny.sk/rss Lídri 24 krajín a generálny tajomník OSN António Guterres sa zúčastnia na októbrovom summite skupiny BRICS v ruskej Kazani, informuje portál televízie ta3 na základe správy agentúry AFP. Lídri 24 krajín a generálny tajomník OSN António Guterres sa Uviedol to vo štvrtok poradca ruského prezidenta Vladimira Putina Jurij Ušakov. Samit hospodárskeho zoskupenia krajín sa […]
Meno di 1 minuto. min.

www.slovanskenovny.sk/rss

Lídri 24 krajín a generálny tajomník OSN António Guterres sa zúčastnia na októbrovom summite skupiny BRICS v ruskej Kazani, informuje portál televízie ta3 na základe správy agentúry AFP.

Lídri 24 krajín a generálny tajomník OSN António Guterres sa Uviedol to vo štvrtok poradca ruského prezidenta Vladimira Putina Jurij Ušakov.

Samit hospodárskeho zoskupenia krajín sa začne neformálnymi stretnutiami 22. októbra. Následne bude 23. a 24. októbra prebiehať jeho oficiálna časť.

Podľa všetkého sa na summite zúčastnia aj čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho iránsky náprotivok Masúd Pezeškiján, pre ktorého pôjde o prvú návštevu Ruska od svojho nástupu do úradu v lete tohto roka. Účasť už podľa Kremľa potvrdil aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

“Zo samitu v Kazani by sa mohlo stať najväčšie zahraničnopolitické podujatie, aké sa kedy konalo v našej krajine,” tvrdí Ušakov. Podľa jeho slov pozvali na samit lídrov celkovo 38 krajín, pričom deväť z nich uviedlo, že vyšle vysokopostavených predstaviteľov.

Na samite bude rečniť aj Putin

Názov skupiny vznikol zo začiatočných písmen piatich krajín, ktoré sa pripojili v roku 2009 – Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Juhoafrickej republiky. Odvtedy sa zoskupenie rozšírilo aj o krajiny Blízkeho východu vrátane Iránu.

Putin popri konferencii absolvuje približne 20 bilaterálnych stretnutí, vyhlásil Ušakov. Pred samitom sa 18. októbra v Moskve zároveň uskutoční aj obchodné fórum, na ktorom vystúpi aj šéf Kremľa.

Rusko naposledy hostilo samit BRICS v roku 2015 v meste Ufa.

/skspravy.sk/

Contributo Na ruský samit skupiny BRICS príde aj generálny tajomník OSN Guterres, tvrdí Kremeľ. Pridajú sa k nemu lídri 24 krajín viene mostrato per primo .

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT