Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Poľsko bude hľadať partnerov na financovanie druhej jadrovej elektrárne. Som realista, tvrdí Tusk

Poľsko bude hľadať finančných partnerov na financovanie výstavby svojej druhej jadrovej elektrárne, oznámil v stredu premiér Donald Tusk. Správa pochádza z agentúry PAP. „Pokiaľ ide o prvú elektráreň, takmer celé finančné bremeno preberáme sami. Pokiaľ ide o druhú, musíme hľadať finančných partnerov,“ povedal Tusk. „Som realista. Naozaj ju chceme postaviť, ale potrebujeme na to aj […]
Meno di 1 minuto. min.

Poľsko bude hľadať finančných partnerov na financovanie výstavby svojej druhej jadrovej elektrárne, oznámil v stredu premiér Donald Tusk. Správa pochádza z agentúry PAP.

„Pokiaľ ide o prvú elektráreň, takmer celé finančné bremeno preberáme sami. Pokiaľ ide o druhú, musíme hľadať finančných partnerov,“ povedal Tusk. „Som realista. Naozaj ju chceme postaviť, ale potrebujeme na to aj reálne finančné prostriedky,“ uzavrel poľský premiér.

Vyplatilo sa Nemcom opustiť jadro? Štúdia odhaľuje prekvapivé zistenie

Poľsko zaslalo v septembri Európskej komisii žiadosť o schválenie plánu financovania prvej jadrovej elektrárne v krajine. Vláda pracuje na legislatíve, ktorá jej umožní vložiť približne 60 miliárd zlotých (13,97 miliardy eur) do štátnej spoločnosti Polskie Elektrownie Jadrowe, ktorá je poverená dohľadom nad výstavbou prvého z troch reaktorov.

Prvá poľská jadrová elektráreň má stáť v lokalite Lubiatowo-Kopalino na pobreží Baltského mora. Pozostávať by mala z troch blokov využívajúcich reaktory AP1000 navrhnuté spoločnosťou Westinghouse. Vláda očakáva, že s výstavbou elektrárne sa začne v roku 2026 a jej prvý blok s výkonom približne 1,25 gigawattu bude uvedený do prevádzky v roku 2033.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Categorie

it_IT