Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Populárna vodná nádrž na Slovensku je pripravená na sezónu. Okúpete sa tu po 5 rokoch

Výborné správy pre obyvateľov okresu Lučenec. Portál teraz.sk informuje, že po piatich rokoch sa Lučenčania dočkajú plnohodnotnej letnej turistickej sezóny pri vodnej nádrži Ružiná. Vodohospodári a starostovia miestnych obcí potvrdili, že po troch rokoch od začiatku napúšťania nádrže po rekonštrukcii je v nej dostatok vody na kúpanie a vodné športy. Ružiná je pripravená „K dnešnému […]
Meno di 1 minuto. min.

Výborné správy pre obyvateľov okresu Lučenec. Portál teraz.sk informuje, že po piatich rokoch sa Lučenčania dočkajú plnohodnotnej letnej turistickej sezóny pri vodnej nádrži Ružiná.

Vodohospodári a starostovia miestnych obcí potvrdili, že po troch rokoch od začiatku napúšťania nádrže po rekonštrukcii je v nej dostatok vody na kúpanie a vodné športy.

Ružiná je pripravená

„K dnešnému dňu je vodná stavba Ružiná naplnená na úrovni 252,96 metra nad morom, čo predstavuje naplnenie na 75 % celkového objemu. To sú len dva metre od jej možného maxima. Z vodohospodárskeho hľadiska je vodná stavba v rozmedzí minimálnej a maximálnej prevádzkovej hladiny a je pripravená na využívanie návštevníkmi,“ uviedol hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák.

V minulom roku pred letnou sezónou bola nádrž Ružiná naplnená približne na 36 % svojej kapacity. Pre nedostatok vody boli rekreačné aktivity, ako napríklad kúpanie, výrazne obmedzené. Samosprávy kritizovali tiež zarastené brehy, ktoré po vypustení nádrže pokryli náletové dreviny a burina.

Starosta obce Ružiná Jozef Líška uviedol, že v minulom roku sa v priehrade nedalo takmer vôbec kúpať. Poukázal na to, že všetko bolo zarastené a že tam boli kroviny. Voda však teraz stúpla rapídne nad očakávania. Líška dodal, že počas horúčav v minulosti bolo vody už aj menej. Okrem toho prezradil, že v roku 2024 chodia na priehradu napríklad surfisti, no vidieť bolo aj niekoľko plavcov.

98%

Non preoccuparti più dei tuoi soldi.

Investi e trasforma le tue paure in opportunità.

Contenuti sponsorizzati

Il trading è rischioso e potresti perdere parte o tutto il capitale investito. Le informazioni fornite sono solo a scopo informativo ed educativo e non costituiscono alcun tipo di consulenza finanziaria e/o raccomandazione di investimento.

S prácami na priehrade sa začalo už skôr

Obec Divín, nachádzajúca sa na severnej strane vodnej nádrže, vníma situáciu tento rok pozitívnejšie v porovnaní s minulým rokom.

„Očakávali sme, že naplnenie priehrady potrvá dva až tri roky. K tomu prispeli aj hojné zrážky počas minulej zimy a jarného obdobia. S cieľom pripraviť pláže sme začali čistiť brehy a dno nádrže ešte pred naplnením vody, aby sme zabezpečili, že všetko bude v súlade s prírodnými ochrannými predpismi, a aby odchádzajúci návštevníci boli spokojní,“ povedal starosta obce Ján Sivok.

K vybudovaniu vodnej nádrže Ružiná došlo medzi rokmi 1969 a 1973. Účelom jej výstavby bola protipovodňová ochrana, no okrem toho priehrada slúži tiež na rekreáciu. Radosť robí aj rybárom.

Vypustená z dôvodu rekonštrukcie bola priehrada ešte v roku 2019. K jej opätovnému napúšťaniu došlo až počas leta 2021.

Hovorca SVP Marián Bocák na záver dodal, že v tomto roku vodná stavba Ružiná oslavuje 50. výročie od spustenia prevádzky. Na základe toho sa bude v sobotu 22. júna konať deň otvorených dverí.

La posta Populárna vodná nádrž na Slovensku je pripravená na sezónu. Okúpete sa tu po 5 rokoch è apparso per primo RIVISTA CRIPTO.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT