Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Roman Haider: EÚ chce degradovať farmárov na strážcov klímy. Transformácia EÚ je obrovskou hrozbou pre poľnohospodárstvo v Európe.

„Transformácia plánovaná EÚ je obrovskou hrozbou pre poľnohospodárstvo v Európe ako celku. To znamená, že zásobovanie celého kontinentu potravinami je ohrozené,“ vysvetľuje liberálny europoslanec Mag. Roman Haider pri príležitosti včerajšieho predstavenia správy komisie zriadenej komisiou EÚ po protestoch farmárov o budúcnosti. poľnohospodárstva v Európe ( „Spoločná perspektíva poľnohospodárstva a potravín v Európe“ ). „Výsledky správy sa dajú zhrnúť celkom […]
Meno di 1 minuto. min.

„Transformácia plánovaná EÚ je obrovskou hrozbou pre poľnohospodárstvo v Európe ako celku. To znamená, že zásobovanie celého kontinentu potravinami je ohrozené,“ vysvetľuje liberálny europoslanec Mag. Roman Haider pri príležitosti včerajšieho predstavenia správy komisie zriadenej komisiou EÚ po protestoch farmárov o budúcnosti. poľnohospodárstva v Európe ( „Spoločná perspektíva poľnohospodárstva a potravín v Európe“ ).

„Výsledky správy sa dajú zhrnúť celkom jednoducho: Extrémne hrozivá transformácia poľnohospodárstva by mala pokračovať a farmári sa stanú klimatickými strážcami,“ kritizuje Haider.

Bezpečnosť dodávok poľnohospodárskych tovarov pre Európu musí úplne ustúpiť do úzadia čisto ideologicky motivovanej „ochrane klímy“. „ Výslovne sa varuje rozšírenie katastrofálneho obchodovania s emisiami do poľnohospodárstva. Samozrejme, že to opäť povedie k enormnému nárastu cien v poľnohospodárskom sektore,“ hovorí Haider.

Okrem toho sú súčasťou správy opäť požiadavky už zamietnutého nariadenia o prípravkoch na ochranu rastlín SUR . „V spojení s nezákonne prijatým zákonom na obnovu prírody to vedie k masívnemu poklesu poľnohospodárskej výroby v Európe, ktorá sa mení z poľnohospodárskeho exportéra na importéra,“ kritizuje Haider.

Okrem toho EÚ zjavne plánuje úplnú zmenu európskej kultúry stravovania smerom k takmer výlučne rastlinnej strave vrátane „nových zdrojov bielkovín“ – riasy a hmyz boli spomenuté pri predstavení poľnohospodárskeho programu EÚ „z farmy na vidličku“ – a geneticky upravené potraviny. „EÚ chce opäť diktovať občanom, čo majú na tanieri. „Bohužiaľ, Únia sa rýchlo rozvíja v komunitu otroctva, ktorá chce diktovať životy svojich občanov,“ hovorí Haider.

Spoločná poľnohospodárska politika by sa mala zamerať na možné rozšírenie . „To samozrejme znamená rozšírenie EÚ o Ukrajinu , čo by samo osebe stálo obrovské množstvo peňazí. „To ukazuje, ako sú ľudia v Bruseli úplne oddelení od akejkoľvek reality,“ kritizuje Haider.

Na financovanie celého tohto šialenstva by mal byť vytvorený ďalší špeciálny rozpočet (Agrifood Just Transition Fund – AJTF) a mali by sa zvýšiť poľnohospodárske dotácie.

„Nakoniec budú musieť členské štáty zaplatiť nespočetné miliardy eur za zničenie vlastného poľnohospodárstva. Toto je vrchol bruselského šialenstva,“ uzatvára Haider.

Strategic dialogue report 2024 EN

 

Roman Haider

Europoslanec | Hovorca skupiny vo výbore pre dopravu (TRAN) | Člen výboru pre medzinárodný obchod (INTA) | Náhradný člen Výboru pre zahraničné veci (AFET)

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT