Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Spojené štáty napriek podpore Izraela poskytnú Libanonu humanitárnu pomoc v desiatkách miliónov dolárov

Spojené štáty poskytnú humanitárnu pomoc vo výške takmer 157 miliónov dolárov na podporu obyvateľov zasiahnutých konfliktom v Libanone a regióne, oznámil v piatok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken, píšu agentúry Reuters a stanica CNN. „Tieto financie sú určené na riešenie nových a existujúcich potrieb vnútorne vysídlených osôb a utečencov v Libanone a komunít, ktoré ich […]
Meno di 1 minuto. min.

Spojené štáty poskytnú humanitárnu pomoc vo výške takmer 157 miliónov dolárov na podporu obyvateľov zasiahnutých konfliktom v Libanone a regióne, oznámil v piatok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken, píšu agentúry Reuters a stanica CNN.

„Tieto financie sú určené na riešenie nových a existujúcich potrieb vnútorne vysídlených osôb a utečencov v Libanone a komunít, ktoré ich prijímajú. Pomoc sa týka aj tých, ktorí utekajú do susednej Sýrie,“ uviedol Blinken vo svojom vyhlásení.

V súvislosti s útokmi izraelskej armády na území Libanonu, ktoré sú cielené na hnutie Hizballáh, boli v krajine vysídlené státisíce ľudí. Podľa OSN viac ako 100-tisíc ľudí, väčšinou libanonských a sýrskych občanov, utiekli do Sýrie.

Boriteľ a dobyvateľ. Irán poslal na Izrael tie najlepšie rakety, aké má, a nabudúce môže byť horšie

Predstavitelia USA tvrdia, že podporujú izraelskú vojenskú kampaň, majú však obavy z humanitárnych následkov, píše CNN.

Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí Matthew Miller vo štvrtok uviedol, že je namieste, že Izrael v tejto chvíli „stavia teroristov pred spravodlivosť“ a podniká obmedzené vpády v snahe zatlačiť Hizballáh späť od izraelsko-libanonskej hranice. Dodal však, že cieľom je diplomatické riešenie konfliktu.

Izrael začal 23. septembra vojenskú operáciu s kódovým názvom Šípy severu, v rámci ktorej v Libanone útočí na vojenskú infraštruktúru Hizballáhu. Stanoveným cieľom je vytvoriť podmienky pre bezpečný návrat desaťtisícov ľudí do svojich domovov na severe Izraela. Pri útoku, ktorý Izrael podnikol 27. septembra, bol v Bejrúte zabitý i vodca Hizballáhu Hasan Nasralláh.

V noci na 1. októbra Izrael oznámil začiatok pozemnej operácie v pohraničných oblastiach južného Libanonu.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT