Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Spomínali sme na svätého Štefana

Včera, 20. augusta sa v mestskom kultúrnom stredisku uskutočnila spomienková slávnosť, v rámci ktorej si účastníci pripomenuli svätého Štefana, zakladateľa kresťanského kráľovstva v Karpatskej kotline. „Na základoch, ktoré on položil, dnes stojí nie len Maďarsko, ale celý maďarský národ. Jedinečnosť dejín Maďarov spočíva práve v tom, že len v našom prípade sa stepný kočovný systém […]
Meno di 1 minuto. min.

Včera, 20. augusta sa v mestskom kultúrnom stredisku uskutočnila spomienková slávnosť, v rámci ktorej si účastníci pripomenuli svätého Štefana, zakladateľa kresťanského kráľovstva v Karpatskej kotline.

„Na základoch, ktoré on položil, dnes stojí nie len Maďarsko, ale celý maďarský národ. Jedinečnosť dejín Maďarov spočíva práve v tom, že len v našom prípade sa stepný kočovný systém dokázal pretransformovať do kresťanského štátu. To, že náš osud nabral takýto smer a že sme obstáli v skúške dejín, je určite predovšetkým zásluhou nášho kráľa svätého Štefana,“ vyzdvihol rečník podujatia historik Balázs Kovács, organizátor Šamorínskeho kasína.

Po jeho prejave položili predstavitelia samosprávy a spoločenských organizácií nášho mesta, ako aj zástupcovia politických strán vence k soche svätého Štefana.

Seriál podujatí Dni svätého Štefana pokračujú v piatok 23. augusta, o 16.00 hod. v Mozi Clube programom pre deti a koncertom skupín Nemez Banda, Kaptza a Obadu.

V nedeľu 24. augusta o 19.00 hod. sa uskutoční v Mozi Clube ľudová veselica – Folková krčma.

Foto: Mátyás Szinghoffer









La posta Spomínali sme na svätého Štefana è apparso per primo Mesto Šamorín – Somorja Város.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT