Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Turecko po vlne vrážd obmedzí kriminalitu, prisľúbil Erdogan. Brutálne činy otriasli krajinou

Turecko sprísni svoj justičný systém s cieľom potlačiť kriminalitu po sérii vrážd, ktoré otriasli krajinou. Vyhlásil to v stredu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, správa pochádza z tlačovej agentúry AFP. Mladý muž minulý týždeň v Istanbule zabil dve 19-ročné ženy (jednej z nich sťal hlavu) a potom si vzal život. Koncom septembra 26-ročnú policajtku zase […]
Meno di 1 minuto. min.

Turecko sprísni svoj justičný systém s cieľom potlačiť kriminalitu po sérii vrážd, ktoré otriasli krajinou. Vyhlásil to v stredu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, správa pochádza z tlačovej agentúry AFP.

Mladý muž minulý týždeň v Istanbule zabil dve 19-ročné ženy (jednej z nich sťal hlavu) a potom si vzal život. Koncom septembra 26-ročnú policajtku zase zabil muž s rozsiahlym trestným registrom.

Turecko zablokovalo platformu Discord, odmietla dať vláde informácie o užívateľoch

Erdogan má v úmysle uľahčiť zadržiavanie osôb, u ktorých je pravdepodobnosť opakovania trestnej činnosti, a sprísniť podmienky prepustenia odsúdených osôb. To si však vyžaduje zmenu trestného zákonníka a ďalších zákonov.

„Séria nedávnych udalostí, od mučeníckej smrti policajtky až po brutálnu vraždu dvoch mladých žien, vyvolala v našom národe oprávnenú reakciu,“ povedal Erdogan na zasadnutí parlamentnej skupiny svojej Strany spravodlivosti a rozvoja.

Prezident plánuje sprísniť systém výkonu trestu, aby odsúdených nemohli prepustiť pred uplynutím desiatich percent trestu odňatia slobody.

„Rovnako ako všetkých ostatných nás trápi, keď vidíme zločincov s desiatkami prípadov v registroch trestov, ktorí sa voľne pohybujú na slobode,“ dodal Erdogan. Podľa prezidenta sa bude prihliadať na trestnú minulosť, aby sa uľahčilo zadržanie osoby, aj keď s ňou prebieha súdny proces a čaká sa na rozsudok.

Tento rok v Turecku zomrelo násilnou smrťou 290 žien, pričom viac ako 160 „podozrivých“ zabití úrady oficiálne klasifikovali ako samovraždy alebo nehody.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT