Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kolegyňa mi prezdradila tip na odrasty. Stačí chvíľa a sú preč! Nemusím každý mesiac navštevovať kaderníka

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chutima Chaochaiya). Všimli ste si odrasty na temene hlavy, ale nemáte čas na ich pravidelné farbenie? Alebo nechcete míňať zbytočné peniaze za farbenie v salóne? Našťastie existuje niekoľko rýchlych riešení, ktoré nezruinujú vašu peňaženku. Účinky sa dostavia okamžite. Ako rýchlo skryť odrasty?Foto: shutterstock/Chutima Chaochaiya Sivé vlasy už dávno nie […]
3 min.

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chutima Chaochaiya).

Všimli ste si odrasty na temene hlavy, ale nemáte čas na ich pravidelné farbenie? Alebo nechcete míňať zbytočné peniaze za farbenie v salóne? Našťastie existuje niekoľko rýchlych riešení, ktoré nezruinujú vašu peňaženku. Účinky sa dostavia okamžite.

Ako rýchlo skryť odrasty?
Foto: shutterstock/Chutima Chaochaiya

Sivé vlasy už dávno nie sú tabu a čoraz viac žien ich nosí s hrdosťou. Je to dôležité aj v spoločenskom kontexte, pretože spoločnosť sa tak lepšie oboznamuje s viditeľnými známkami starnutia, ktoré sú úplne prirodzené. Sivé vlasy sa v priebehu rokov objavujú na každom človeku a nie sú dôvodom na hanbu. Mnohé celebrity sa vedome rozhodli zanechať svoju krásnu strieborno-bielu farbu v prospech farbenia a mnohé ženy nasledujú ich príklad.

Nie všetkým z nás však sivá farba vyhovuje. Veľa žien chcú vzhľad šedín skryť, a preto pravidelne navštevujú kadernícky salón alebo si vlasy farbia sami doma. S istotou profesionálneho farbenia by sa mala zvoliť prvá možnosť, ktorá však zahŕňa vysoké náklady.

Farbenie šedín doma? Môže to dopadnúť zle

Ako skryť sivé odrasty bez farbenia?
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Druhá možnosť je oveľa lacnejšia, ale nemôžete si byť istí, že farbenie bude vykonané správne. Napríklad môže byť nesprávne zvolený odtieň, farba môže byť nanesená nerovnomerne alebo si môžeme nechtiac a v zhone zašpiniť pokožku, nábytok, uteráky a vybavenie kúpeľne. Okrem toho nie každá má čas na to, aby sa farbila sama.

Ako sa dostať z tejto nepríjemnej situácie? Môžete si vybrať zo 4 metód, ako skryť sivé odrasty a zároveň ušetriť peniaze. Sú neinvazívne a bezpečné, navyše účinné. Je jasné, že keď chceme za každú cenu skryť sivé korienky, je farbenie najlepším dlhodobým riešením. Nasledujúce postupy sú však vhodné na použitie v núdzovej situácii, keď na iné riešenia nie je čas.

Ako skryť sivé odrasty bez farbenia? 4 spôsoby

1. Použite šampón na farbenie vlasov alebo vlasový korektor. Takéto prípravky si môžete kúpiť v bežnej drogérii. Dôležité je vybrať si odtieň, ktorý zodpovedá farbe vašich vlasov. Ide o riešenie „hneď“ s okamžitým výsledkom. Treba však spomenúť, že najlepšie funguje pri malých odrastoch. A nezabudnite nastriekať na povrch vlasov zo správnej vzdialenosti. Pokiaľ ide o korektor, je dôležité zohľadniť povesť výrobku – vyhnite sa tým, ktoré zanechávajú na vlasoch lepkavý film. Ak chcete zlepšiť účinok korektora, najlepšou možnosťou je naniesť ho na šedivé pramene pomocou štetca.

2. Na zakrytie sivých korienkov použite ozdoby do vlasov. Dobre tu fungujú najrôznejšie ozdobné šatky, čelenky, sponky a spony. Takéto doplnky sú stále v móde a sú dokonalým doplnkom prakticky každého účesu.

Vlny a kučery všetkých druhov nielen opticky pozdvihnú vlasy, ale aj odpútajú pozornosť od šedín.
Foto: Shutterstock/Anna Nahabed

3. Pri úprave vlasov ich zdvíhajte od korienkov. Šedivé korienky sú na uvoľnených, narovnaných vlasoch veľmi viditeľné. Preto je dobré pred použitím laku na vlasy zdvihnúť korienky vhodnou kefou a fénom, aby ste účes zaistili. Dobrou voľbou sú aj vlny a kučery všetkého druhu, ktoré nielenže opticky zdvihnú vlasy, ale aj odvedú pozornosť od šedín.

4. Vyberte si správny účes. Žiadne narovnávanie ani rozdeľovanie. Najlepší efekt sa dosiahne, keď sú vlasy zopnuté alebo vysoko zviazané. Nevyhnutnosťou sú drdoly a konské chvosty všetkého druhu. Dobre pôsobia aj vlny a kučery všetkých druhov, ktoré nielen opticky pozdvihnú vlasy, ale aj odpútajú pozornosť od šedín. Stojí za zmienku, že táto metóda najlepšie funguje pri niekoľkocentimetrových odrastoch.

Tip! Ako rýchlo skryť šediny? Medziriešením bude použitie tzv. šampónu. Ide o obľúbené riešenie, ktorého účinok trvá dlhšie ako vo vyššie uvedených prípadoch, ale stále má kratšiu trvanlivosť ako farba na vlasy. Šampóny nájdete v drogériách. Od farby na vlasy sa líšia tým, že sú menej invazívne, pretože neprenikajú do vnútornej štruktúry vlasov, ale pokrývajú ich farbou zvonka. Ako dlho vydrží farba? To závisí od štruktúry vlasov a od toho, či už boli farbené predtým. Predpokladá sa, že účinok šampónu vydrží približne do 20-24 umytí. Je však dôležité poznamenať, že šampón zmení farbu len o 2-3 tóny a bohužiaľ nepomôže pri farbení šedín, ale môže dobre fungovať na zakrytie jednotlivých šedín, ktoré sa na hlave objavili.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môže sa spať s mokrými vlasmi? To nás môže stáť veľa. Škaredý účes je tou najmenšou starosťou

Omladzujúci účes Jennifer Aniston dobyl červený koberec. Požiadajte kaderníka o strih podľa tejto fotografie

The post Kolegyňa mi prezdradila tip na odrasty. Stačí chvíľa a sú preč! Nemusím každý mesiac navštevovať kaderníka appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie