Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najlepšie hnojivo pre vaše jahody. Máte to každý v kuchyni

Vysoká cena jahôd na trhu podnecuje čoraz viac domácich záhradkárov k záujmu o ich pestovanie. Treba povedať, že toto pestovanie nemusí byť mimoriadne náročné. S pomocou domáceho hnojiva, ktoré spôsobí revolúciu vo vašej úrode. Vďaka tejto živine budú vaše jahody rásť ako blázni a produkovať krásne, šťavnaté plody. Ako pestujete jahody? Pestovanie jahôd rozhodne patrí […]
2 min.

Vysoká cena jahôd na trhu podnecuje čoraz viac domácich záhradkárov k záujmu o ich pestovanie. Treba povedať, že toto pestovanie nemusí byť mimoriadne náročné.

S pomocou domáceho hnojiva, ktoré spôsobí revolúciu vo vašej úrode. Vďaka tejto živine budú vaše jahody rásť ako blázni a produkovať krásne, šťavnaté plody.

Ako pestujete jahody?

Pestovanie jahôd rozhodne patrí k mimoriadne obohacujúcim prácam. Pri správnej starostlivosti sa vám rastliny rýchlo odvďačia skvelými chutnými plodmi.

To však nie je všetko. Keďže jahody dozrievajú takmer naraz, dokážu vás takmer zasypať sladkou vodou ako poďakovanie za týždne starostlivosti o ne.

Tá dokáže okoreniť niektoré šediny, ale na druhej strane, ani v prírode nie je nič zadarmo. Našťastie, o väčšinu problémov so starostlivosťou o jahody sa postará mulčovanie a domáce hnojivo.

Využite odpad z domácnosti a vytvorte si hnojivo svojich snov

Zabudli ste niekedy v chladničke mlieko? Ak áno, je to skvelé. Hoci plytvanie potravinami je nepríjemná vec, pokazené mlieko naše jahody potrebujú.

Zmiešajte kyslé mlieko s vodou a nechajte ho niekoľko dní odstáť. Potom ho zmiešajte s domácim hnojom a takto pripravené hnojivo aplikujte okolo jahôd. Týmto spôsobom si zaručíte úrodu, o ktorej ste vždy snívali.

Prečo je hnojivo z kyslého mlieka také účinné?

Kyslé mlieko dokáže mierne okysliť pôdu, čo prospeje chuti jahôd. Okrem toho je ešte bohaté na mnohé cenné živiny, ktoré prospejú rastu kríkov.

Ak recept na domáce hnojivo skombinujete s mulčovaním jahôd a zaručíte im minimálne šesť hodín slnečného svetla denne, svoje jahody nepoznáte.

Navrhované metódy v kombinácii s úrodnou, dobre odvodnenou pôdou vytvoria skutočný raj pre jahody. Len nezabudnite z tohto raja vyhnať votrelcov v podobe buriny, ale opelenie jahôd alebo použitie agrotextílie pri ich presádzaní by malo tento úporný problém úplne vyriešiť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie