Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto toho, aby ste ich vyhodili, vyrobte z nich hnojivo. Hortenzie sa budú pýšiť kvetmi až do mrazov

26.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/Couleur). Hortenzie nepochybne patria medzi obľúbené rastliny záhradníkov. Nielenže ich pestovanie nie je zložité, ale sú aj úžasné svojím krásnym vzhľadom. Treba však dodržiavať správnu starostlivosť a na to, aby kvitli aj do októbra, musíte používať špeciálne hnojivá. Ako sa správne starať o hortenzie a čím ich hnojiť?Foto: pixabay/Couleur […]
Menej ako 1 min. min.

26.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/Couleur).

Hortenzie nepochybne patria medzi obľúbené rastliny záhradníkov. Nielenže ich pestovanie nie je zložité, ale sú aj úžasné svojím krásnym vzhľadom. Treba však dodržiavať správnu starostlivosť a na to, aby kvitli aj do októbra, musíte používať špeciálne hnojivá.

Ako sa správne starať o hortenzie a čím ich hnojiť?
Foto: pixabay/Couleur

Hortenzie patria k najkrajším druhom, ktoré môžete mať v záhrade. Musíte sa však o nich správne starať a z času na čas ich zalievať špeciálnym hnojivom. Nemusíte však kupovať drahé chemické prípravky. Najlepšie zmesi si môžete vyrobiť sami z prírodných surovín. Vďaka jednoduchým trikom budú kvety kvitnúť až do neskorej jesene.

Správna starostlivosť a hnojenie hortenzií sú nevyhnutné. Dodržiavajte tieto dôležité pravidlá

Záhradná hortenzia je rastlina nenáročná na starostlivosť, hoci ako každej inej rastline aj jej musíte zabezpečiť optimálne podmienky na pestovanie, aby čo najdlhšie lahodila oku. Pri rozhodovaní o týchto kvetoch musíte vedieť, že uprednostňujú mierne slnečné stanovište s primeraným množstvom tieňa počas dňa. Pri výbere miesta pre nich v záhrade treba dbať aj na to, aby boli hortenzie chránené pred silným vetrom. Napokon, pre ich rast je veľmi dôležitá pôda. Pôda by mala byť úrodná, vysoko priepustná a mierne kyslá. Ak sa však chcete z pestrofarebných kvetov tešiť čo najdlhšie, mali by ste hortenzie z času na čas prihnojovať. Tu sa hodia doma vyrobené hnojivá. Vďaka nim budú rastliny kvitnúť až do prvých mrazov. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko prísad, ktoré už pravdepodobne máte doma.

Pre hortenzie vyberajte mierne slnečné stanovište s primeraným množstvom tieňa počas dňa a chránené pred vetrom.
Foto: shutterstock/Wirestock Creators

Jesenné hnojivo pre hortenzie: Vyskúšajte najobľúbenejšiu a najúčinnejšiu zmes

Aby ste mohli hortenzie úspešne hnojiť domácimi zmesami, musíte si zaobstarať všetky potrebné ingrediencie. Jednu z najobľúbenejších živín predstavuje tá, ktorá sa vyrába z výluhu malej čiernej kávy. Obsahuje totiž cenné prvky pre flóru, ako sú draslík, fosfor, dusík, horčík, vápnik a železo. Na jeho prípravu potrebujete 10 litrov vody, dve šálky kávového odpadu, jednu šálku domáceho kompostu a jednu šálku bielej horčice.

Na začiatku varte vodu spolu s usadeninou a horčicou a udržiavajte ju na miernom ohni štvrť hodiny. Po uplynutí tejto doby odstráňte zmes z horáka a nechajte ju vychladnúť, potom ju preceďte cez sito a pridajte do kompostu. Celú zmes premiešajte. Hotový roztok zrieďte vodou v pomere jedna ku jednej. Hortenzie zalievajte raz za dva týždne, pričom dbajte na to, aby ste ich nepreliali. Majte však na pamäti, že na výsledky si budete musieť chvíľu počkať. Oplatí sa urobiť všetko pre to, aby vaše rastliny mali správne množstvo minerálov pre správny rast. Vyhýbajte sa aj neekologickým, chemickým prípravkom, ktoré môžu narušiť prirodzenú reakciu pôdy.

Na prípravu domáceho hnojiva pre hortenzie potrebujete 10 l vody, dve šálky kávového odpadu, jednu šálku domáceho kompostu a jednu šálku bielej horčice.
Foto: shutterstock/Nor Gal

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hortenzie začínajú podozrivo hnednúť? Môžete ich zachrániť pomocou tejto domácej metódy

Kedy vysádzať hortenzie? Dátum a čas mi povedal môj sused. Vie to, pretože tieto kvety pestuje už 20 rokov

The post Namiesto toho, aby ste ich vyhodili, vyrobte z nich hnojivo. Hortenzie sa budú pýšiť kvetmi až do mrazov appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie