Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pozbierala som ich zo stromu a zaliala syrovou zmesou. Po niekoľkých hodinách z toho vznikol vynikajúci dezert

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wirestock Creators). Leto je ideálnym obdobím na to, aby sme čo najlepšie využili ovocie a zeleninu, ktoré nám príroda dáva. Tento rok som sa rozhodla, že to budem robiť na 100 % a len keď budem mať príležitosť, vytvorím z ovocia chutné dezerty a zaváraniny. Tentoraz padla voľba na […]
Menej ako 1 min. min.

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wirestock Creators).

Leto je ideálnym obdobím na to, aby sme čo najlepšie využili ovocie a zeleninu, ktoré nám príroda dáva. Tento rok som sa rozhodla, že to budem robiť na 100 % a len keď budem mať príležitosť, vytvorím z ovocia chutné dezerty a zaváraniny. Tentoraz padla voľba na koláč, ktorý ma ohúril. Urobíte ho bez pečenia a svojou chuťou prekoná všetky ostatné klasické dezerty.

Ak premýšľate, aký koláč sa hodí do letného počasia, tento recept sa k tomu hodí.
Foto: shutterstock/Wirestock Creators

Ak premýšľate, aký koláč sa hodí do letného počasia, tento recept sa k tomu hodí. Urobíte ho za chvíľu, pretože nepotrebuje žiadne pečenie, a navyše sa v ňom spájajú tie najlepšie chute. Na jeho prípravu potrebujete čerešne, pretože práve tie dodávajú tomuto koláču špeciálnu chuť. Ak máte možnosť, môžete použiť čerstvú verziu alebo tie, ktoré sú uzavreté v pohároch a zaliate v marináde.

Sladké ovocie sa naaranžuje na sušienkovom základe a potom sa zaleje tvarohovou zmesou. Po niekoľkých hodinách, keď zmes stuhne, môžete koláč rozdeliť na kúsky a vychutnať si jeho jedinečnú chuť. Bezpochyby to bude vaše obľúbené letné občerstvenie a všetci vaši blízki sa budú pýtať na recept.

Recept na čerešňový koláč bez pečenia. Po niekoľkých hodinách z čerešní vznikne vynikajúci dezert.
Foto: Pixabay/svklimkin

Recept na čerešňový koláč bez pečenia

Ingrediencie:

200 g sušienok,

100 g masla,

500 g čerešní,

400 g smotanového syra

250 ml smotany (30 %),

100 g práškového cukru,

2 PL želatíny,

50 ml vody,

čajová lyžička vanilkového extraktu,

50 g cukru,

lyžica citrónovej šťavy.

Spôsob prípravy

Sušienky rozdrvte na malé kúsky. Rozpustite maslo, zmiešajte ho s rozdrvenými sušienkami a dôkladne premiešajte.

Vzniknutú zmes rozotrite na dno tortovej formy a pritlačte, aby sa vytvoril rovnomerný povrch. Vložte do chladničky na 30 minút.

Čerešne zmiešame s 50 g cukru a citrónovou šťavou, zmes zohrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí a čerešne nezmäknú.

Želatínu rozpustíme v 50 ml horúcej vody, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Smotanový syr zmiešajte s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom na hladkú hmotu.

Vyšľahajte smotanu do tuha a opatrne ju spojte so syrom. Vychladnutú želatínu pridajte do syrovej zmesi a dôkladne premiešajte.

Polovicu syrovej zmesi naneste na vychladnutý sušienkový základ a rovnomerne rozotrite. Na syrovú zmes poukladajte čerešne a potom ich zakryte zvyšnou syrovou zmesou. Povrch koláča zarovnajte a vložte ho do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo najlepšie na celú noc, aby stuhol. Pred podávaním koláč ozdobte čerstvými čerešňami alebo strúhanou čokoládou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najlepší koláč na leto. Urobte ho rýchlo, pretože toto ovocie môže zmiznúť v okamihu

Chutí a vyzerá ako z drahej cukrárne. Čučoriedkový cheesecake robím celé leto

The post Pozbierala som ich zo stromu a zaliala syrovou zmesou. Po niekoľkých hodinách z toho vznikol vynikajúci dezert appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie