Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Analýza býčieho prípadu pre Bitcoin

Trh s kryptomenami je známy svojou volatilitou a Bitcoin (BTC) ako vedúca kryptomena často udáva tón tomuto odvetviu. V poslednom čase zaznamenala cena Bitcoinu výrazný pokles a dotkla sa minima na úrovni 53 550 USD. Tento pohyb vyvolal medzi investormi a analytikmi diskusiu o tom, či Bitcoin na tejto cenovej úrovni dosiahol dno. Tu sa […]
Менее 1 мин. мин.

Trh s kryptomenami je známy svojou volatilitou a Bitcoin (BTC) ako vedúca kryptomena často udáva tón tomuto odvetviu. V poslednom čase zaznamenala cena Bitcoinu výrazný pokles a dotkla sa minima na úrovni 53 550 USD. Tento pohyb vyvolal medzi investormi a analytikmi diskusiu o tom, či Bitcoin na tejto cenovej úrovni dosiahol dno. Tu sa venujeme piatim býčím argumentom, ktoré naznačujú, že Bitcoin možno našiel svoju oporu a mohol by byť pripravený na odraz.

Býčia divergencia na cenovom grafe

Kľúčovým technickým ukazovateľom, ktorý naznačuje potenciálne dno, je býčia divergencia pozorovaná na cenovom grafe. Napriek klesajúcim cenám index relatívnej sily (RSI) – oscilátor hybnosti, ktorý meria rýchlosť a zmenu cenových pohybov – vykazuje známky rastúcej sily. Táto divergencia zvyčajne naznačuje, že predajný tlak slabne, aj keď ceny naďalej klesajú, čo by mohlo signalizovať blížiaci sa obrat v klesajúcom trende.

Vyhliadky na septembrové zníženie sadzieb

Ďalším faktorom, ktorý prispieva k býčiemu výhľadu, je očakávanie zníženia sadzieb Federálnym rezervným systémom v septembri. Obchodníci na Wall Street pripisujú tejto udalosti vysokú pravdepodobnosť, čo má zvyčajne pozitívny vplyv na rizikovejšie aktíva, ako je Bitcoin. Nižšie úrokové sadzby znižujú atraktívnosť tradičných bezpečných investícií, čo potenciálne vedie investorov ku kryptomenám.

Zvyšovanie peňažnej zásoby M2

Rastúca peňažná zásoba M2, ktorá zahŕňa hotovosť, bežné vklady a ľahko zameniteľné peniaze v blízkosti, sa tiež považuje za býčí signál pre Bitcoin. Nárast peňažnej zásoby zvyčajne vedie k inflačným tlakom a Bitcoin sa často označuje za poistku proti inflácii, čo by mohlo zvýšiť jeho príťažlivosť pre investorov v čase rastúcej ponuky M2.

Technické ukazovatele: Býčie kladivo a prepredaný RSI

Technická analýza poskytuje ďalšiu podporu býčím názorom. Bitcoin 5. júla vytvoril býčí sviečkový obrazec kladivo, ktorý sa vyznačuje malým telom s dlhým spodným tieňom, čo naznačuje potenciálny zvrat. Okrem toho sa denný údaj RSI Bitcoinu pohybuje v blízkosti hranice prepredanosti, čo naznačuje, že na obzore by mohlo byť obdobie konsolidácie alebo zotavenia.

Stávky Wall Street na Bitcoin

Napokon, návrat prílevu do amerických spotových fondov obchodovaných na burze (ETF) s Bitcoinom po období odlevu signalizuje rastúci rizikový sentiment medzi investormi na Wall Street. Tento obnovený záujem inštitucionálnych investorov by mohol byť predzvesťou býčej fázy pre Bitcoin.

Na záver možno povedať, že hoci trh s kryptomenami zostáva nepredvídateľný, týchto päť býčích argumentov poskytuje presvedčivé argumenty, prečo cena Bitcoinu možno dosiahla dno na úrovni 53 tisíc USD. Ako vždy, investori by mali pred prijatím investičných rozhodnutí vykonať vlastný prieskum a zvážiť viacero faktorov.

Zdroj: Cointelegraph

Вклад Analýza býčieho prípadu pre Bitcoin отображается первым на Криптоблог24.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU