Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Až potom premiestnite monsteru. To je najčastejšia chyba. V opačnom prípade začnú listy žltnúť a vädnúť

11.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhuravlev Andrey). Je to jedna z najobľúbenejších rastlín pestovaných doma. Nie je sa čomu čudovať, pretože zaujme svojím krásnym a originálnym vzhľadom. Ako presadiť monsteru? Je lepšie byť opatrná, pretože jedna chyba môže spôsobiť jej rýchle odumretie. Ako presadiť monsteru?Foto: shutterstock/Zhuravlev Andrey Kľúčom ku krásne rastúcej rastline je správny […]
Менее 1 мин. мин.

11.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhuravlev Andrey).

Je to jedna z najobľúbenejších rastlín pestovaných doma. Nie je sa čomu čudovať, pretože zaujme svojím krásnym a originálnym vzhľadom. Ako presadiť monsteru? Je lepšie byť opatrná, pretože jedna chyba môže spôsobiť jej rýchle odumretie.

Ako presadiť monsteru?
Foto: shutterstock/Zhuravlev Andrey

Kľúčom ku krásne rastúcej rastline je správny kvetináč, ktorý by mal mať dostatok priestoru na rozvoj. V obchodoch môžete zvyčajne kúpiť kvety v poddimenzovaných nádobách, preto je dobré kvetináč po príchode domov vymeniť. Ako presadiť monsteru, aby krásne rástla?

Ako presadiť monsteru? Načasovanie je mimoriadne dôležité. V opačnom prípade sa rastlina nemusí zakoreniť

Monstera rastie prirodzene v tropických lesoch, ale na Slovensku je skvelá ako črepníková rastlina. Nemá vysoké nároky, ale treba mať na pamäti, že by mala stáť na dobre slnečnom mieste, ale nie na plnom slnku, pretože by sa listy mohli spáliť. Najlepším substrátom bude priepustná pôda s prídavkom rašeliny.

Okrem pravidelnej zálievky si monstera vyžaduje aj kropenie listov. Najlepšie je to robiť každé dva alebo tri dni. Mala by mať aj oporu, najlepšie z bambusovej tyče alebo dreva. Kvetináč pre monsteru nesmie byť príliš malý, pretože potom sa rastline nebude dariť. Ako presadiť monsteru do väčšej nádoby?

Monstera potrebuje pravidelné kropenie listov.
Foto: shutterstock/DimaBerlin

TIP! Najlepší čas bude skoro na jar, teda koncom marca/začiatkom apríla. V opačnom prípade sa presádzanie môže skončiť zle. Listy môžu začať žltnúť a vysychať. Monsteru umiestnite do nádoby, ktorá má drenáž. Korene jemne zasypte zeminou, pričom dávajte pozor, aby ste ich nepoškodili.

Čím hnojiť monsteru? Nekupujte živiny v obchode. Môžete si ich vyrobiť sami

Aby ste rastlinu po presadení posilnili, oplatí sa jej poskytnúť malú podporu. Na tento účel sa dobre hodia domáce hnojivá.

Banánová šupka. Šupku vložte do nádoby a zalejte ju teplou vodou. Odložte ju na noc a na druhý deň rastlinu zalejte. Takéto hnojivo urýchli rast monstery a ochráni ju pred chorobami.

Čierny čaj dodá pôde potrebné živiny. Stačí uvariť silný čaj a keď vychladne, nalejte ho do nádoby.

Hnojivo z banánovej šupky urýchli rast monstery.
Foto: shutterstock/m.dipo

Редакция Страсть в тебе.

Похожие статьи:

Čo nemá monstera rada a kam ju najlepšie umiestniť? ABC starostlivosť o túto nie veľmi rozmarnú rastlinu

Monstera Monkey Mask dobýva obývačky slovenských domácností. Umiestnite ju sem a bude bujne rásť

Пост Až potom premiestnite monsteru. To je najčastejšia chyba. V opačnom prípade začnú listy žltnúť a vädnúť впервые появился на Страсть в тебе.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU