Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Brazilský pedofil, který znásilnil větší počet dětí, se mohl skrývat před vězením díky tomu, že se legálně prohlásil za ženu

Většina lidí si zcela mylně myslí, že různé LGBTQ a trans zákony jsou výsadou kolektivního Západu. To je ovšem velká mýlka, podobné zákony totiž platí dokonce i v některých zemích takzvaného „globálního jihu.“ A to dokonce i v rámci některými tolik opěvovaného BRICS, neboť i zakládající člen tohoto uskupení přijal zákony, které jsou dokonce pro […]
Менее 1 мин. мин.

Většina lidí si zcela mylně myslí, že různé LGBTQ a trans zákony jsou výsadou kolektivního Západu. To je ovšem velká mýlka, podobné zákony totiž platí dokonce i v některých zemích takzvaného „globálního jihu.“

A to dokonce i v rámci některými tolik opěvovaného BRICS, neboť i zakládající člen tohoto uskupení přijal zákony, které jsou dokonce pro LGBTQ komunitu ještě mnohem vstřícnější než ty, které platí v mnoha evropských zemích.

Dá se dokonce říci, že v rámci celého světa je jen několik málo zemí, které mají velmi liberální trans zákony, kdy skutečně stačí pouhé prohlášení a bez jakýchkoli otázek jsou vám vydány doklady jiného pohlaví, než je to vaše biologické – a to včetně změny jména.

A co víc, mimo trans zákonů jsou přijímány i zákony, které velmi přísně trestají kritiky LGBTQ a transek.

K takovým zemím patří také Brazílie, kde se můžete prohlásit za jakékoli pohlaví bez nutnosti operace, hormonální terapie či odborného vyšetření.

Aktuální případ pedofila, který sexuálně zneužil či přímo znásilnil mnoho chlapců, nám ukazuje, jak dalece je tento zákon zneužitelný. A zároveň opět potvrzuje, že tato agenda se uchytila i mimo „kolektivní Západ.“

Brazilský politik byl vzat do vazby poté, co se pokusil ukrýt před policií po odsouzení za znásilnění dětí. Nilson Nelson Machado se na útěku před orgány činnými v trestním řízení začal identifikovat jako žena a jeho změna identity komplikovala úsilí dostat ho před soud.

Bývalý státní poslanec za Florianópolis Machado byl v roce 2017 odsouzen k 31 letům vězení za týrání, sexuální zneužívání a znásilnění více dětí a mladistvých, kteří byli v péči útulku pro mládež, který vedl více než třicet let.

Podle obvinění, která byla zveřejněna v roce 2013, nyní 63letý muž uplácel děti a teenagery penězi výměnou za masáže nohou a různé sexuálně explicitní činy v pečovatelském centru Lar do Tio Duduco, což v překladu znamená strýček Duduco.

„Duduco“ byla Machadova přezdívka.

Mladík, který se přihlásil, když mu bylo 20 let, odhalil, že ho Machado začal sexuálně zneužívat, když mu bylo 13. Další oběť, která svá obvinění zveřejnila, potvrdila, že i tohoto chlapce Machado obtěžoval, když mu bylo pouhých 11 let.

Oba incidenty se staly koncem 90. let.

Kromě toho, že byly sexuálně zneužívány, oběti také tvrdily, že byly fyzicky bity a zbaveny jídla, pokud se nepodřídily Machadovým požadavkům. Jedna z obětí také uvedla, že jim hrozilo vyhoštění z útulku, což by vedlo k tomu, že by museli žít na ulici.

Ačkoli 63letý muž obvinění proti němu veřejně popřel, záběry natočené bez jeho vědomí zachytily bývalého politika, jak podrobně přiznal, že v útulku sexuálně zneužíval děti a teenagery.

Co vše se dělo vysvětlil ve 30minutovém – tajně natočeném – videu. Jména obětí ve videu policie upravila.

V roce 2017 byl Machado, který sloužil v zákonodárném sboru Santa Catarina v letech 2003-2007 v rámci Progresivní strany a Demokratické strany práce, odsouzen k 31 letům vězení soudcem Marcelem Carlinem.

Carlin však později snížil tento trest na 20 let poté, co Machado v roce 2019 podal odvolání, v němž tvrdil, že nespáchal jednání, které je mu vytýkáno, nebo přinejmenším to, že jednání, které je mu vytýkáno v obžalobě, nebylo prokázáno bez stínu pochybností.

Protože v té době nebyl vzat do vazby, Machado využil příležitosti k útěku brzy po podání odvolání. Byl vydán příkaz k jeho zatčení, ale on uprchl do jiného města v zemi a změnil svou právní dokumentaci, aby zakryla jeho identitu.

Machado přijal jméno Catarina da Lapa a začal se identifikovat jako „trans žena“ a později se přestěhoval do Rio de Jeneira.

Machadův nový doklad totožnosti pod jeho „ženským“ jménem.

Rychlá změna byla způsobena uvolněnými brazilskými zákony o sebeidentifikaci pohlaví, které stanoví, že jednotlivci mohou kdykoli změnit své zákonné pohlaví a jméno bez nutnosti jakékoli lékařské diagnózy nebo léčby „potvrzující pohlaví.“

Přelomové rozhodnutí, vynesené brazilským nejvyšším soudem v roce 2018, mělo za cíl zjednodušit proces pro transgender osoby, aby byla jejich genderová identita právně uznána.

Federální policii se po protřídění nezbytných dat z jiných vládních oddělení podařilo Machada najít a konfrontovat ho v Rio de Janeiru.

Bývalý politik se nejprve pokusil popřít, že by byl osobou, kterou policie hledala a předložil falešnou dokumentaci, která trvala na tom, že nikdy nebyl známý jako Nilson Nelson Machado. Minulý týden byl nakonec vzat do vazby.

Kromě toho, že Brazílie umožňuje komukoli změnit své zákonné jméno a pohlaví pouze na žádost, má jednu z nejvíce „pro-trans“ legislativ na světě a brazilský trestní zákoník ukládá tvrdé tresty pro osoby usvědčené z „transfobie.“

Tedy v případě, že se biologický muž prohlásí za ženu a vy ho oslovíte jako muže, můžete dostat poměrně vysoký trest.

V roce 2019 brazilský nejvyšší soud rozhodl, že diskriminace „komunity LGBTQ“ představuje trestný čin, ale spadá pod stávající ochranu založenou na rase jako forma sociálního rasismu.

V důsledku rozsudku z roku 2019 několik žen uvedlo, že jim hrozí vězení za vyjádření kritiky genderové ideologie nebo trans-identifikovaných  mužů, přičemž jejich údajné zločiny“ jsou považovány za „transfobní urážku.“

Zpravidla šlo o situace, kdy se ženám nelíbilo, že musí sdílet toalety, šatny či jiné prostory určené ženám s biologickými muži, kteří se prohlásí za ženy.

Zde jste si mohli přečíst také o případu brazilského skateboardisty obviněného z psychického a fyzického týrání nejméně tří žen. Muž, který se prohlásil za ženu, si najal právníka, který obvinil oběti z kriminální transfobie za to, že hovořily o svých zkušenostech.

Luiza Marchiori, dříve Luiz Neto, závodil ve sportu jako muž téměř dvě desetiletí a získal několik mistrovských titulů, než loni oznámil svou novou genderovou identitu.

V červnu, přestože mnoho z jeho konkurentů byly mladé dívky, získal tento 30letý hráč hlavní cenu pro ženy na Itacoatiara Pro.

Přibližně ve stejnou dobu byla vznesena obvinění proti Marchiorimu za to, že týral ženy, s nimiž v minulosti chodil a záhy následovala jeho žaloba za transfobii.

Vzhledem k brazilským trans zákonům je pravděpodobné, že jeho oběti budou odsouzeny, zatímco násilník bude zproštěn jakékoli viny…

 

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU