Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Chobotnica z čias Budaja: Taraba má nachystané ďalšie 4 trestné oznámenia

www.slovanskenoviny.sk/rss Ministerstvo životného prostredia je jedným z tých rezortov, ktoré bolo dlhé desaťročia vnímané len veľmi okrajovo. Až kým sa na jeho čelo nedostal Tomáš Taraba (SNS-Život NS). Ten v rezorte urobil riadny prievan a zdá sa, že s tým tak skoro nemieni prestať. Na sociálnej sieti informuje, že OČTK prekvalifikovali skutok, v ktorom podával trestné oznámenie. Ešte vo štvrtok […]
Менее 1 мин. мин.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ministerstvo životného prostredia je jedným z tých rezortov, ktoré bolo dlhé desaťročia vnímané len veľmi okrajovo. Až kým sa na jeho čelo nedostal Tomáš Taraba (SNS-Život NS). Ten v rezorte urobil riadny prievan a zdá sa, že s tým tak skoro nemieni prestať. Na sociálnej sieti informuje, že OČTK prekvalifikovali skutok, v ktorom podával trestné oznámenie.

Ešte vo štvrtok sa Taraba vo vysielaní rádia InfoVojna smial, ako s kolegami ministrami debatujú o tom, že vo väčšine rezortov bol prechod od starého vedenia po nové relatívne hladký, len v jeho rezorte sú večne nejaké turbulencie. A tie určite neprestanú – na Facebooku totiž zverejnil informáciu o prekvalifikácii trestného oznámenia. Vyzval podnikateľov, ktorí boli „vypaľovaní“ bývalým vedením MŽP, aby sa nebáli spolupracovať s políciou. Navyše rezort má pripravené ďalšie právne kroky. Práve v nich vidí dôvod neustálych útokov.

Kontinuita v rezortoch

„Je až fóbia, čo z nás na dennej fáze robia. Keď niekedy tak sedíme s ministrami, tak ja im hovorím, že vy máte také šťastie, že tam u vás sa nič zlé nerobilo, trestné oznámenia nepodávate, zlizli to práve naše dva rezorty,“povedal Taraba, sediac v štúdiu vedľa Martiny Šimkovičovej. Doplnil, že vo veľa rezortoch nastala „pekná kontinuita“. Ministri za SNS však chcú presadzovať len to, o čom hovorili pred voľbami. A to sa nedá krikom, len mravenčou prácou.

Výsledky práce

„Polícia ma oficiálne informovala, že v uplynulých dňoch prišlo v trestnom oznámení, ktoré som podal na predošlé vedenie, kde vznikla štátu z neuhradenej faktúry škoda z úrokov z omeškenia 600 000 EUR, k preklasifikovaniu skutku na – pokračujúci zločin pri správe cudzieho majetku. Je očividné, že pri vyšetrovaní sa dokazuje, že nešlo o ojedinelý prípad, ale o zaužívanú prax,“informuje na sociálnej sieti minister životného prostredia.

Nebojte sa spolupráce

„Aj touto cestou chcem požiadať firmy, ktorým neboli uhrádzané faktúry alebo vydávané EIA povolenia a chodil ich niekto medzitým vypalovať, aby platili, aby sa nebáli spolupracovať s políciou,“ píše Taraba, ktorý zároveň oznámil, že na podvodníkov, ktorí riadili tento rezort a schovávali sa za ochranu prírody má pripravené ďalšie 4 trestné oznámenia. Taraba pritom zdôraznil, že ide o veľké milióny.

A tam je dôvod útokov

„Jediný dôvod, prečo sú na mňa útoky je ten, že chobotnica čo tu nepozorovane rabovala a mala podozrivo kľud od vybraných médií a novinárov, sa bojí o svoju existenciu na slobode. Sľubujem, že veci očistenia rezortu dotiahnem do úspešného konca,“uzatvára minister životného prostredia.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Chobotnica z čias Budaja: Taraba má nachystané ďalšie 4 trestné oznámenia je zobrazený ako prvý na .

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU