Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Chráni pred rakovinou a podporuje činnosť srdca. Pridajte si štipku tohto korenia do kávy

Káva, či už čierna alebo s cukrom, mliekom alebo smotanou, je obľúbeným nápojom mnohých. Najčastejšie siahame po klasickej verzii, no zaujímavé sú najmä kombinácie tohto čierneho nápoja s korením. Z nich je pozoruhodná najmä káva ochutená škoricou alebo zázvorom, ktoré sú prírodnými stimulantmi metabolizmu. Skutočným objavom však môže byť aj káva s príchuťou kardamónu. Káva […]
Менее 1 мин. мин.

Káva, či už čierna alebo s cukrom, mliekom alebo smotanou, je obľúbeným nápojom mnohých. Najčastejšie siahame po klasickej verzii, no zaujímavé sú najmä kombinácie tohto čierneho nápoja s korením.

Z nich je pozoruhodná najmä káva ochutená škoricou alebo zázvorom, ktoré sú prírodnými stimulantmi metabolizmu. Skutočným objavom však môže byť aj káva s príchuťou kardamónu.

Káva ochutená kardamónom je nápoj s jedinečnou chuťou a vôňou, ktorý má aj mnohé zdravotné benefity. Kardamón je korenie, ktoré sa v prírodnej medicíne používa už po stáročia.

Má mnoho liečivých vlastností, ktoré môžu naše telo podporovať proti rôznym chorobám.

Káva s kardamónom – čomu pomáha?

Kardamón, najmä v kombinácii s kávou, pôsobí povznášajúco a zlepšuje náladu. Zvyšuje vylučovanie endorfínov, takzvaných hormónov šťastia, ktoré zmierňujú stres a depresiu.

Kardamóm môže tiež zlepšiť pamäť, koncentráciu a kognitívne schopnosti podporou fungovania nervového systému.

Okrem zníženia krvného tlaku a zlepšenia krvného obehu má korenie protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti a môže pomôcť pri prevencii a liečbe cukrovky znížením hladiny cukru v krvi a zlepšením citlivosti na inzulín.

Kardamón má vlastnosti regulujúce činnosť čriev, zabraňuje nadúvaniu, poruchám trávenia, zápche či páleniu záhy. Uvoľňuje tiež hladké svaly žalúdka a čriev, čo uľahčuje tok potravy.

Toto korenie navyše pomáha redukovať tuk – zrýchľuje metabolizmus a spaľovanie kalórií a zabraňuje ukladaniu tuku najmä v oblasti brucha.

Na výročnom stretnutí Americkej spoločnosti pre investigatívnu patológiu Dr. Patricia Mendonca z Florida A&M University v Tallahassee poukázala na to, že kardamomín prítomný v korení má veľký potenciál ako protirakovinové činidlo, ktoré možno použiť na prevenciu trojnásobne negatívnej rakoviny prsníka alebo v kombinácii s existujúcimi liekmi.

Ako vysvetlil výskumník, kardamomín je prírodná rastlinná zlúčenina, ktorá vykazuje terapeutický potenciál pri zápaloch, kardiovaskulárnych ochoreniach a rakovine hrubého čreva, prostaty a prsníka.

Ako pripraviť kávu s kardamónom?

Príprava kardamónovej kávy je mimoriadne jednoduchá a rýchla. Do nálevu treba pridať mleté ​​semiačka kardamónu a množstvo korenia upraviť podľa vlastnej chuti a preferencie.

Vo všeobecnosti stačí jedna čajová lyžička kardamónu na šálku kávy. Do nápoja je možné pridať ďalšie ingrediencie: škoricu, klinčeky, zázvor alebo vanilku pre zvýraznenie jej chuti a vlastností.

Treba však pripomenúť, že kardamónová káva nie je náhradou farmakologickej liečby a nemala by sa konzumovať v nadmernom množstve.

Neodporúča sa piť viac ako tri šálky kávy s kardamónom denne, pretože tento nápoj môže spôsobiť nežiaduce vedľajšie účinky, medzi ktoré patrí nespavosť, nervozita či zrýchlený tep.

Пост Chráni pred rakovinou a podporuje činnosť srdca. Pridajte si štipku tohto korenia do kávy впервые появился на Умный парень.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU