Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Drama na Islandu: Zhroutila se ledová jeskyně. Jeden člověk zemřel, dva uvnitř zmizeli

Záchranáři podle policie dostali v neděli kolem třetí hodiny odpoledne hlášení, že když turisté prozkoumávali ledové jeskyně, čtyři z nich led zranil. Dvě osoby utrpěly vážná zranění, jedna jim podlehla na místě a druhou ve stabilizovaném stavu vrtulník dopravil do nemocnice v Reykjavíku. ČTĚTE TAKÉ: Mrazivé záběry z Mexika. Matka tří dětí se zřítila z ruského […]
Менее 1 мин. мин.

Záchranáři podle policie dostali v neděli kolem třetí hodiny odpoledne hlášení, že když turisté prozkoumávali ledové jeskyně, čtyři z nich led zranil. Dvě osoby utrpěly vážná zranění, jedna jim podlehla na místě a druhou ve stabilizovaném stavu vrtulník dopravil do nemocnice v Reykjavíku.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Mrazivé záběry z Mexika. Matka tří dětí se zřítila z ruského kola. Zraněním na místě podlehla

Po dalších dvou lidech velký počet záchranářů pátral celé odpoledne i večer. Operaci pátrací týmy přerušily, když se setmělo a nebezpečí hrozilo i jim. V pondělí ráno budou hledat dál, uvedla policie.

Veřejnoprávní stanice RÚV informovala, že dostat techniku a záchranáře k ledovci je náročné kvůli členitosti terénu. Ledovec je nutné prořezávat za pomocí motorových pil.

Podle islandského serveru Visir se k ledovci Breiðamerkurjökull vydala organizovaná skupina v rámci výletu po ledových jeskyních. Turisty doprovázel průvodce. Když se jeskyně propadla, byla většina z nich před ní.

Britský The Guardian píše, že se jeskyně nachází nedaleko ledovcového jezera Jökulsárlón a jde o oblíbený turistický cíl.

To, že se jeskyně propadla, pravděpodobně nesouvisí s páteční vulkanickou erupcí na jihovýchodě Islandu, píše AP. Tato místa jsou od sebe vzdálená asi 300 kilometrů.

ВЫ МОЖЕТЕ ПРОПУСТИТЬ: Řidič náklaďáku zkolaboval po bodnutí hmyzem. Záběry ze Znojemska odhalují děsivou jízdu

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU