Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Duda predstavil priority nadchádzajúceho poľského predsedníctva v Rade Únie, chce spoluprácu s USA

Medzi hlavné priority Poľska počas jeho nadchádzajúceho predsedníctva v Rade Európskej únie patrí väčšia prítomnosť Únie v Spojených štátoch a naopak, vyhlásil v piatok poľský prezident Andrzej Duda po zasadnutí skupiny Arraiolos v Krakove. Správa pochádza z agentúry PAP. Duda povedal, že počas stretnutia s ďalšími desiatimi prezidentmi krajín Únie predstavil priority pre nadchádzajúce poľské […]
Менее 1 мин. мин.

Medzi hlavné priority Poľska počas jeho nadchádzajúceho predsedníctva v Rade Európskej únie patrí väčšia prítomnosť Únie v Spojených štátoch a naopak, vyhlásil v piatok poľský prezident Andrzej Duda po zasadnutí skupiny Arraiolos v Krakove. Správa pochádza z agentúry PAP.

Duda povedal, že počas stretnutia s ďalšími desiatimi prezidentmi krajín Únie predstavil priority pre nadchádzajúce poľské predsedníctvo v Rade Únie, ktoré sa začne 1. januára 2025 a potrvá šesť mesiacov.

Ako prvú z priorít uviedol posilnenie vzťahov medzi Úniou a USA. Ďalej oznámil, že lídri počas zasadnutia hovorili aj o otázke rozširovania Únie o nové členské krajiny.

Spresnil, že v budúcnosti by sa podľa neho mohli k 27-člennému bloku pripojiť Ukrajina, Moldavsko, krajiny západného Balkánu, a dúfa, že po nadchádzajúcich parlamentných voľbách (26. októbra) bude k Únii opäť smerovať aj Gruzínsko.

Prioritami predsedníctva budú aj otázky týkajúce sa obnovy Ukrajiny po vojne, zabezpečenia energetickej bezpečnosti Únie a dosiahnutia cieľov únijnej politiky v oblasti klímy.

Predsedníctvo Rady rotuje medzi členskými štátmi každých šesť mesiacov. Počas tohto polročného obdobia vedie predsedajúca krajina zasadnutia na všetkých úrovniach Rady, pričom pomáha zabezpečiť kontinuitu práce Únie v Rade.

Poľsko preberie rotujúce predsedníctvo po druhý raz, pričom bude pokračovať v práci aktuálneho maďarského predsedníctva a po júli 2025 ho odovzdá Dánsku.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU