Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

EÚ nás ide donútiť inak otvárať dvere na aute. Chcú ochrániť týchto ľudí

V súčasnosti, keď sa zdá, že z Bruselu prichádzajú nové regulácie takmer každý deň, posledný návrh Európskeho parlamentu sa zameriava na činnosť, ktorú mnohí z nás vykonávajú automaticky a bez veľkého zamyslenia – otváranie dverí automobilu. Na prvý pohľad sa môže zdať tento akt nevinný, no podľa nedávnej iniciatívy má zásadný význam pre bezpečnosť v […]
Менее 1 мин. мин.

V súčasnosti, keď sa zdá, že z Bruselu prichádzajú nové regulácie takmer každý deň, posledný návrh Európskeho parlamentu sa zameriava na činnosť, ktorú mnohí z nás vykonávajú automaticky a bez veľkého zamyslenia – otváranie dverí automobilu.

Na prvý pohľad sa môže zdať tento akt nevinný, no podľa nedávnej iniciatívy má zásadný význam pre bezpečnosť v cestnej premávke.

Podľa správy uverejnenej na portáli autonoviny.sk, Európsky parlament uvažuje o zavedení pravidiel, ktoré by vodičov nútili skontrolovať okolie vozidla pred otvorením dverí. Tento návrh vyplýva z poznatkov, že tradičný spôsob otvárania dverí predstavuje riziko pre ostatných účastníkov cestnej premávky, ako sú cyklisti, chodci či iné vozidlá, ktoré sa môžu v tom čase nachádzať v blízkosti vozidla.

Ako opatrenie na minimalizáciu týchto rizík predstavuje Európsky parlament tzv. „Dutch reach“, metódu otvárania dverí, ktorá vyžaduje použitie ruky najvzdialenejšej od kľučky. Tento spôsob núti vodiča obrátiť sa a pozrieť cez rameno, čím zvyšuje jeho schopnosť zazrieť prichádzajúcich účastníkov cestnej premávky a potenciálne predchádzať nehodám. Tento názov a metóda pochádzajú z Holandska, kde je cyklistika hlboko zakorenená v kultúre a dopravných návykoch.

Zavedenie „Dutch reach“ nie je celosvetovou novinkou. Vo Veľkej Británii je táto praktika už povinná, pričom jej dodržiavanie monitoruje aj polícia. Uvedená metóda predstavuje jednoduchú, avšak účinnú zmenu v správaní vodičov, ktorá má potenciál výrazne zvýšiť bezpečnosť na cestách.

Európsky parlament týmto krokom opäť ukazuje svoje odhodlanie zvyšovať bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky a redukovať počet nehôd. Vodiči by mali byť na tieto zmeny pripravení a začať si osvojovať nové návyky už teraz, aby boli pripravení na ich potenciálnu implementáciu v blízkej budúcnosti.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU