Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Inflácia PCE v USA v júli 2024: Analýza a Vplyv na Trhy

V júli 2024 sa ročná miera inflácie PCE v USA udržala na úrovni 2,5 %, čo je v súlade s predchádzajúcim mesiacom a mierne pod očakávaniami analytikov, ktorí predpovedali 2,6 %. Tento stabilný vývoj inflácie naznačuje, že americký Federálny rezervný systém (Fed) môže pokračovať v plánovanom znížení úrokových sadzieb v septembri, čo by bolo prvé […]
Менее 1 мин. мин.

V júli 2024 sa ročná miera inflácie PCE v USA udržala na úrovni 2,5 %, čo je v súlade s predchádzajúcim mesiacom a mierne pod očakávaniami analytikov, ktorí predpovedali 2,6 %. Tento stabilný vývoj inflácie naznačuje, že americký Federálny rezervný systém (Fed) môže pokračovať v plánovanom znížení úrokových sadzieb v septembri, čo by bolo prvé takéto zníženie za viac ako štyri roky.

Podľa údajov z Bureau of Economic Analysis (BEA), „jadrová“ inflácia PCE, ktorá vylučuje volatilné položky ako potraviny a pohonné hmoty, zostala nezmenená na úrovni 2,6 %, čo je tiež pod očakávaniami 2,7 %. Tieto údaje sú dôležité, pretože jadrová inflácia je považovaná za preferovaný ukazovateľ inflácie Fedu, ktorý poskytuje lepší pohľad na dlhodobé inflačné trendy bez krátkodobých vplyvov.

Predseda Fedu Jerome Powell na nedávnom sympóziu v Jackson Hole poznamenal, že „nastal čas, aby sa politika prispôsobila“, čo trhy interpretovali ako takmer istú záruku zníženia sadzieb. Táto interpretácia je podporená stabilnou infláciou a nedávnym mierne vyšším revíziami hrubého domáceho produktu (HDP) za druhý štvrťrok.

Zdá sa, že aktuálna úroveň inflácie nebude prekážkou pre Fed pri schvaľovaní zníženia úrokových sadzieb z viac ako dvoch desaťročných maxím. Avšak, môže to ovplyvniť počet znížení, ktoré Fed uskutoční v tomto roku. Tento opatrný prístup k úrokovým sadzbám je v súlade s Fedovou stratégiou zameranou na podporu ekonomického rastu a zároveň na udržanie inflácie pod kontrolou.

Vzhľadom na tieto faktory a nedávne ekonomické údaje, investori a analytici budú pozorne sledovať nasledujúce kroky Fedu, ako aj ďalšie ekonomické indikátory, ktoré môžu ovplyvniť budúce rozhodnutia o menovej politike.

Príspevok Inflácia PCE v USA v júli 2024: Analýza a Vplyv na Trhy je zobrazený ako prvý na Криптоблог24.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU