Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Kam vyhodiť staré účtenky? Určite nie do tohto koša. Bola som tiež šokovaná

5.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Kde zlikvidovať staré účtenky? Mnoho ľudí si reflexívne vyberá kontajner na papier bez toho, aby vedeli, že je to chyba. Vzhľadom na vlastnosti tohto papiera je správnym riešením iný kontajner. Čomu by ste mali venovať pozornosť? Kde zlikvidovať staré účtenky? Mnoho ľudí si reflexívne vyberá kontajner na […]
Менее 1 мин. мин.

5.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Kde zlikvidovať staré účtenky? Mnoho ľudí si reflexívne vyberá kontajner na papier bez toho, aby vedeli, že je to chyba. Vzhľadom na vlastnosti tohto papiera je správnym riešením iný kontajner. Čomu by ste mali venovať pozornosť?

Kde zlikvidovať staré účtenky? Mnoho ľudí si reflexívne vyberá kontajner na papier bez toho, aby vedeli, že je to chyba.
Foto: Súkromný archív

Mnohé ženy, vrátane mňa, majú kabelky plné účteniek z predajní alebo obchodov s oblečením. Niektoré sú užitočné a oplatí sa ich uchovať na neskôr, ale sú aj také, ktoré len zaberajú miesto a dajú sa len vyhodiť. Do ktorého koša ich však hodíte? Zistite to a neurobte pri recyklácii chybu.

Kde zlikvidovať staré účtenky? Prečo účtenky do zmiešaných? Je to jednoduché

Možno budete prekvapení, ale hoci účtenka vyzerá ako obyčajný papier, v skutočnosti ním nie je. Je vyrobená z termopapiera, takže sa, žiaľ, nedá recyklovať. To nám znemožňuje vyhodiť ju do štandardného kontajnera na papier. V tomto prípade by bolo najlepšou voľbou vyhodiť ju do koša na zmiešaný odpad.

Bohužiaľ, účtenky majú tendenciu pomerne rýchlo vyblednúť. Je to spôsobené tým, že obsahujú veľké množstvo chemických látok, ktoré reagujú na meniace sa poveternostné podmienky. Napríklad pri pôsobení tepla menia farbu, takže ich už nemožno prečítať. Bohužiaľ, ak potrebujete tento doklad, nemôžete stopercentne zabrániť jeho vyblednutiu. Existujú však aj iné spôsoby.

Niekedy sa stane, že si potrebujeme účtenku uchovať „na neskôr“. Keď ju vyberiete z krabice alebo zásuvky, aj po roku na nej už nemusíte vidieť žiadne poznámky.
Foto: tiktok.com/@rosarrrria

Ako zachováte dlhú životnosť účtenky? Namiesto manipulácie sa spoľahnite na vytváranie kópií

Niekedy sa stane, že si potrebujeme účtenku uchovať „na neskôr“. Keď ju vyberiete z krabice alebo zásuvky, aj po roku na nej už nemusíte vidieť žiadne poznámky. V takom prípade je dobré si účtenku vopred, hneď ako ju prinesiete domov, odfotiť telefónom a uložiť ju do pamäte zariadenia, prípadne si samotnú účtenku odfotiť. Takto k nej budete mať prístup aj po rokoch. Ak si nechcete robiť fotokópie ani fotografie, môžete si účtenky uložiť aj do mrazničky. Znie to zvláštne, ale nízka teplota predĺži ich trvanlivosť.

Редакция Страсть в тебе.

Похожие статьи:

Kam vyhadzujeme žiarovky? Až 60 percent Slovákov to nevie. Triedenie tohto odpadu je jednoduché

Kam vyhodiť vlhčené utierky? Pravidlá pre separovanie odpadu nenechávajú nikoho na pochybách

Пост Kam vyhodiť staré účtenky? Určite nie do tohto koša. Bola som tiež šokovaná впервые появился на Страсть в тебе.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU