Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Mastnota nemá šancu. Postriekajte svoj sporák týmto sprejom a uvidíte sa v ňom ako v zrkadle

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Imagentle). Čistenie sporáka od mastnoty je veľmi prácne. Najmä po vyprážaní bravčových rezňov ho treba poriadne vyčistiť. Ak to necháme na neskôr, trpko to oľutujeme, pretože nečistoty sa potom pevnejšie prichytia a ťažko sa s nimi manipuluje. Ako odstrániť mastnotu zo sporáka? Ako odstrániť mastnotu zo sporáka?Foto: shutterstock.com/Imagentle Na […]
Менее 1 мин. мин.

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Imagentle).

Čistenie sporáka od mastnoty je veľmi prácne. Najmä po vyprážaní bravčových rezňov ho treba poriadne vyčistiť. Ak to necháme na neskôr, trpko to oľutujeme, pretože nečistoty sa potom pevnejšie prichytia a ťažko sa s nimi manipuluje. Ako odstrániť mastnotu zo sporáka?

Ako odstrániť mastnotu zo sporáka?
Foto: shutterstock.com/Imagentle

Na pultoch supermarketov nájdete množstvo výrobkov, ktoré svojím zložením ničia odolnú mastnotu na sporáku. Väčšina z nich je veľmi drahá a nefunguje o nič lepšie ako výrobky, ktoré si môžete pripraviť sami doma. Vďaka tejto metóde sa môžete rozlúčiť so škvrnami a ušetriť peniaze.

Ako odstrániť mastnotu zo sporáka? Zbavte sa jej raz a navždy

Keď je tuk na vašom sporáku starý a pripálený, príde vám vhod špeciálny čistiaci prostriedok na tento účel. Čistiaci prostriedok pre domácnosť vám pomôže zbaviť sa nielen odolných škvŕn. Okrem toho vyleští varnú dosku bez toho, aby zanechal nevzhľadné šmuhy.

Ak vás vôňa octu dráždi, môžete do tekutiny pridať niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, napríklad levanduľového.
Foto: shutterstock/New Africa

Zložky potrebné na výrobu ekologickej čistiacej pasty na varné dosky sú:

1/4 šálky liehového octu

1/4 šálky vody

8 PL jedlej sódy

2 PL prostriedku na umývanie riadu

Postup prípravy:

Do malého hrnca nalejte ocot a vodu a priveďte do varu. Do veľkej misky nasypte sódu bikarbónu a zalejte ju touto tekutinou. Buďte opatrní, pretože roztok bude veľmi peniť. Miešajte drevenou lyžicou, kým nezískate hladkú kašu a naneste na pripáleniny hrubú vrstvu. Nechajte pôsobiť 40 minút a po uplynutí tohto času zotrite vlhkou handričkou.

Ak chcete chrániť sporák pred pripálenými nečistotami, najlepšie je umyť ho týmto domácim prípravkom po každom použití. Zmiešajte 500 ml vody a 150 ml octu vo fľaši s rozprašovačom, vhodná je prázdna fľaša od čistiaceho prostriedku na sklo. Hojne ho nastriekajte na sporák, nechajte niekoľko minút pôsobiť a zotrite špongiou.

TIP: Ak vás vôňa octu dráždi, môžete do tekutiny pridať niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, napríklad levanduľového.

Ako odstránite pripálenú mastnotu z horákov? Odstráňte ich týmto roztokom

Na vyčistenie horákov od zaschnutého tuku prevarte 100 ml vody a 400 ml liehového octu. Keď je roztok horúci, odstráňte ho z variča a horáky vložte do hrnca. Nechajte ho pôsobiť približne dve hodiny, potom pomocou drôtenky (môžete ju nahradiť guľôčkou z hliníkovej fólie) odstráňte zmäknuté nečistoty. Nakoniec horáky opláchnite vodou a osušte papierovou utierkou.

Редакция Страсть в тебе.

Похожие статьи:

Najlepší spôsob čistenia roštu plynového sporáka. Chémia nebude potrebná

Ako vyčistiť rúru pomocou tablety do umývačky riadu? Zdá sa to náročnejšie, ako to v skutočnosti je

Пост Mastnota nemá šancu. Postriekajte svoj sporák týmto sprejom a uvidíte sa v ňom ako v zrkadle впервые появился на Страсть в тебе.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU