Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Ministerstvo spravodlivosti spustilo kampaň na zvyšovanie povedomia o trestných činoch na zraniteľných skupinách ľudí

Okrem informovania o trestných činoch stránka tiež ponúka prehľad dostupnej pomoci pre obete, vrátane kontaktov na organizácie a odborníkov, ktorí im môžu pomôcť.
2 мин.

19.10.2024 (SITA.sk) – Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR spustilo novú webovú stránku vnimajme.sk začiatkom októbra 2024.

Ako dodalo, táto platforma je súčasťou mediálnej kampane zameranej na zvýšenie povedomia o trestných činoch, ktorým čelia zraniteľné skupiny obyvateľstva, ako sú deti, mladiství a seniori.

Potrebné informácie a pomoc

Webová stránka je súčasťou projektu „Zvyšovanie účinnosti súdnictva prostredníctvom ochrany/posilnenia postavenia obetí a zraniteľných strán“, ktorý je financovaný grantmi Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórska.

„Cieľom projektu je poskytnúť verejnosti potrebné informácie a funkčnú pomoc. Obsah videí bol pripravený pod dohľadom odborníkov z oblasti psychológie a sociálnej práce, čím je zaručená odborná kvalita a presnosť informácií,“ uviedol Adam Nociar, generálny riaditeľ Sekcie rezortnej implementačnej jednotky.

MS SR uviedlo, že okrem informovania o trestných činoch stránka tiež ponúka prehľad dostupnej pomoci pre obete, vrátane kontaktov na organizácie a odborníkov, ktorí im môžu pomôcť.

Projekt mal za cieľ nielen zvyšovať informovanosť, ale aj zlepšiť prístup k ochrane a právam maloletých a iných zraniteľných skupín.

Z grantov získali milión eur

„Od októbra 2019 prebiehala spolupráca medzi sudcami, psychológmi, sociálnymi pracovníkmi a mediátormi v rámci rodinných právnych sporov, aby sa vytvorilo prostredie priaznivé pre maloletých. Podarilo sa zrealizovať až osem plnohodnotne vybavených špeciálnych monitorovacích a vypočúvacích miestností na partnerských súdoch. Cieľom je minimalizovať stres, ktorý deti zažívajú pri súdnych konaniach a posilniť ich ochranu,“ objasnilo ministerstvo.

Rezort spravodlivosti doplnil, že projekt získal finančnú podporu vo výške jedného milióna eur z grantov EHP, pričom Slovenská republika prispela sumou 150-tisíc eur.

„Tento projekt dopĺňa program Domáce násilie a násilie založené na rodovej príslušnosti, ktorý je taktiež financovaný z Nórskych fondov, pričom sa zameriava na vypĺňanie medzier, ktoré tento program nepokrýva,“ uzavrelo MS SR.

Viac k témam: Kampaň, trestné činy
Zdroj: SITA.sk – Ministerstvo spravodlivosti spustilo kampaň na zvyšovanie povedomia o trestných činoch na zraniteľných skupinách ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU