Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Nastane pokojné leto? Analytici predikujú, ako sa bude Bitcoin (BTC) správať do konca roka

Bitcoin je špecifický tým, že sa často správa tak, ako očakáva minimálny podiel účastníkov trhu. To je však efektivita trhu v tom, že nie je jednoduché na ňom zarobiť. A nie je to možné ani pre väčšinu. Letné obdobie často prináša pokles v aktivite na trhu s kryptomenami a tento rok nebol výnimkou. Bitcoin, najväčšia […]
Менее 1 мин. мин.

Bitcoin je špecifický tým, že sa často správa tak, ako očakáva minimálny podiel účastníkov trhu. To je však efektivita trhu v tom, že nie je jednoduché na ňom zarobiť. A nie je to možné ani pre väčšinu. Letné obdobie často prináša pokles v aktivite na trhu s kryptomenami a tento rok nebol výnimkou. Bitcoin, najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, zaznamenáva relatívne pokojné leto. Analytici však veria, že historické vzory môžu poskytnúť cenné náhľady na to, čo môžeme očakávať v nadchádzajúcich mesiacoch.

Historické patterny

Historické vzory (patterny) v cenovej výkonnosti Bitcoinu naznačujú, že pokles aktivity v letných mesiacoch často predchádza výraznému nárastu v štvrtom štvrťroku. Tieto sezónne trendy nie sú nové a často sa opakujú, čo dáva analytikom dôvod na optimizmus. Počas letných mesiacov, kedy je trh relatívne pokojný, mnohí investori a obchodníci čakajú na signály, ktoré by mohli naznačovať budúce pohyby.

Adjusted the bottom-to-top #bitcoin chart to align months for a clearer seasonality view. Aside from the halving boosts and the COVID crash, sideways seems to be the pattern through the summer. pic.twitter.com/WfzUvKiEVE

— ChartsBTC (@ChartsBtc) May 11, 2024

Analytici sa zameriavajú na niekoľko kľúčových ukazovateľov, vrátane historickej cenovej výkonnosti, objemov obchodovania a makroekonomických faktorov. Tieto údaje im pomáhajú predpovedať možné trendy v štvrtom štvrťroku. Napríklad v rokoch, keď Bitcoin zažil pokojné leto, nasledovali mesiace so zvýšenou volatilitou a rastom cien.

Tieto informácie jednoznačne dávajú do súvislosti sezónnosť a pohyby Bitcoinu. Môžeme predpokladať pokojné leto aj napriek tomu, že sa situácia zmenila. Zmena nastala primárne schválením kryptomenových ETF na Bitcoin a Ethereum, a teda zapojením tradičných trhov do kryptomien.

Sezónnosť obchodovania

Sezónnosť obchodovania na burzách znamená, že určité obdobia roka vykazujú typické vzorce aktivity. Napríklad, letné mesiace sú často charakterizované nižším objemom obchodovania a stabilnými cenami kvôli dovolenkovým obdobiam. Naopak, štvrtý štvrťrok, najmä koniec roka, môže priniesť zvýšenú volatilitu a rast objemu obchodov, keď investori prehodnocujú portfóliá a reagujú na ekonomické správy či koncoročné finančné uzávierky.

 

Zmena teda nastáva práve v súvislosti s tradičnými trhmi. Tie rovnako často tvoria počas leta cenový kanál, resp. korigujú svoje predchádzajúce rasty. Obchodovanie veľkých spoločností následne začína v septembri, čo tvorí práve túto sezónnosť. Tieto zákonitosti poznáme z burzového obchodovania už roky.

92%

Вы тоже можете заработать на росте криптовалют.

Начните покупать их на Bitmarkets и получите бонус за регистрацию в размере 100 долларов.

Спонсорский контент

Bitcoin a aktuálna situácia

Tento rok, podobne ako v minulých rokoch, Bitcoin zaznamenal pokles aktivity počas letných mesiacov. Objem obchodovania je nižší a cenové pohyby boli relatívne stabilné s výnimkou posledného poklesu, čo je však v súlade s predchádzajúcimi rokmi. Avšak, niektorí analytici veria, že toto ticho môže byť predzvesťou výraznejších pohybov v nasledujúcich mesiacoch.

Jedným z hlavných faktorov, ktoré by mohli ovplyvniť cenovú výkonnosť Bitcoinu v štvrtom štvrťroku, sú makroekonomické podmienky. Vplyv inflácie, úrokových sadzieb a regulačných zmien môže hrať dôležitú úlohu vo formovaní budúcich trendov. Navyše, očakávané udalosti ako ETF schválenia a technologické inovácie môžu tiež prispieť k zvýšenej volatilite a možnému rastu cien.

Vzhľadom na tieto faktory analytici odporúčajú investorom sledovať trh a byť pripravení na možné príležitosti. Letné ticho môže byť iba dočasné a štvrtý štvrťrok môže priniesť nové príležitosti pre rast a ziskovosť.

Пост Nastane pokojné leto? Analytici predikujú, ako sa bude Bitcoin (BTC) správať do konca roka впервые появился на КРИПТО ЖУРНАЛ.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU