Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Nemecká polícia zatkla sympatizanta Islamského štátu, plánoval útok na izraelskú ambasádu

Nemecká polícia blízko Berlína zatkla líbyjského sympatizanta Islamského štátu (IS). Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu nemeckého najvyššieho prokurátora v Karlsruhe. Hovorkyňa izraelskej ambasády agentúre potvrdila informáciu denníka Bild, že orgány prekazili plánovaný útok na diplomatickú misiu. Izraelský veľvyslanec Ron Prosor poďakoval nemeckým bezpečnostným zložkám „za zabezpečenie bezpečnosti nášho veľvyslanectva“. Podľa informácií […]
Менее 1 мин. мин.

Nemecká polícia blízko Berlína zatkla líbyjského sympatizanta Islamského štátu (IS). Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu nemeckého najvyššieho prokurátora v Karlsruhe.

Hovorkyňa izraelskej ambasády agentúre potvrdila informáciu denníka Bild, že orgány prekazili plánovaný útok na diplomatickú misiu.

Izraelský veľvyslanec Ron Prosor poďakoval nemeckým bezpečnostným zložkám „za zabezpečenie bezpečnosti nášho veľvyslanectva“.

Podľa informácií Bildu sa úrady dostali na stopu podozrivého na základe konkrétneho tipu od zahraničných spravodajských služieb. Líbyjčan chcel údajne zaútočiť na izraelské veľvyslanectvo v Berlíne. Či so zbraňami alebo výbušninami, nie je zatiaľ jasné, píše denník.

Detektívi prehľadali byt podozrivého v Bernau pri Berlíne, povedal DPA jeden z hovorcov spolkového prokurátora. Polícia tiež prehľadala v Severnom Porýní-Vestfálsku byt osoby, ktorá nie je podozrivá z trestného činu a v prípade figuruje ako svedok.

Podozrivý podľa Bildu údajne odcestoval do Nemecka v novembri 2022. V januári 2023, na konci septembra toho istého roku úrady žiadosť zamietli a mal byť deportovaný do Líbye. Napriek tomu aj naďalej žil v byte v Bernau.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU