Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Nie je to len šikovný pomocník v kuchyni. Nalejte ho do pračky a o pár chvíľ bude ako nová

Ocot je produkt, ktorý nájdeme v každej domácnosti, no málokto vie, aký užitočný môže byť pri každodenných domácich prácach. Jeho možnosti siahajú ďaleko za hranice kuchyne, kde sa často využíva. Tento nenápadný produkt dostupný za pár centov môže byť neoceniteľným pomocníkom v rôznych oblastiach domácnosti. Ocot je nielen lacná potravinová prísada, ale aj účinný, ekologický […]
Менее 1 мин. мин.

Ocot je produkt, ktorý nájdeme v každej domácnosti, no málokto vie, aký užitočný môže byť pri každodenných domácich prácach.

Jeho možnosti siahajú ďaleko za hranice kuchyne, kde sa často využíva. Tento nenápadný produkt dostupný za pár centov môže byť neoceniteľným pomocníkom v rôznych oblastiach domácnosti.

Ocot je nielen lacná potravinová prísada, ale aj účinný, ekologický a bezpečný čistiaci prostriedok. Dokáže nahradiť mnohé drahé a chemické prípravky, ktoré často používame.

Vďaka svojim vlastnostiam ho možno použiť na čistenie a dezinfekciu povrchov v domácnosti a dokonca aj ako umývaciu prísadu.

Prečo by ste mali pri praní používať ocot?

Mnoho ľudí má obavy z používania octu v práčke, no tieto obavy sú zbytočné. Ocot je nielen bezpečný, ale aj šetrný k práčke a oblečeniu. Tu sú hlavné dôvody, prečo zvážiť jeho použitie:

Nízke náklady: Ocot je cenovo dostupný, zvyčajne do dvoch eur.
Ekologický prístup: Ocot je vďaka jednoduchému chemickému zloženiu ekologický, netoxický a biologicky odbúrateľný.
Hypoalergénny: Neobsahuje dráždivé látky, vďaka čomu je ideálny pre alergikov.
Neutralizuje pachy: Po použití octu na pranie nezostáva na bielizni nežiaduci zápach, len príjemná sviežosť.
Údržba práčky: Ocot dokáže vyčistiť vnútro vašej práčky a zbaviť ju baktérií, plesní a zvyškov pracieho prostriedku.

Ako správne používať ocot pri praní?

Použitie octu pri umývaní je jednoduché. Stačí vziať pohár a naplniť ho do polovice octom. Tento roztok môžete naliať priamo do bubna práčky alebo do zásuvky na aviváž. Výsledkom je svieža a čistá bielizeň, ktorá si zachová farby a zbaví ju nepríjemných pachov.

Na odstránenie škvŕn od potu alebo dezodorantov môžete použiť aj ocot. Do rozprašovača nalejte ocot, nastriekajte na škvrnu a nechajte pôsobiť 10 minút. Potom oblečenie vyperte a škvrny zmiznú bez stopy.

Ocot ako záchranca pri drobných poškodeniach

Má vaše oblečenie diery alebo poškodené švy? Opäť môže pomôcť ocot. Bielu handričku namočte do octu a priložte na poškodené miesto. Potom škvrnu prežehlite žehličkou, pričom dbajte na nastavenie správnej teploty. Ocot pomôže zaistiť švy a vyhladí materiál.

Ocot je teda viac ako zálievka na šalát. Všestranný pomocník, ktorý dokáže zjednodušiť každodenné domáce práce a priniesť výsledky, ktoré by ste od takého jednoduchého produktu nečakali. Vyskúšajte a presvedčte sa sami.

Пост Nie je to len šikovný pomocník v kuchyni. Nalejte ho do pračky a o pár chvíľ bude ako nová впервые появился на Умный парень.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU