Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Poslanec za AfD vyučuje na moskovskej hudobnej akadémii, strana v tom vidí problém

Vedenie krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) sa ohradilo proti tomu, že poslanec tejto strany prijal čestný profesorský titul na moskovskej hudobnej akadémii. Matthias Moosdorf je poslancom nemeckého parlamentu a pôsobí ako hovorca AfD pre zahraničnú politiku, informuje agentúra DPA. Moosdorf (59), vyštudovaný violončelista, potvrdil, že v septembri začal na čiastočný úväzok pracovať na medzinárodne uznávanej […]
Менее 1 мин. мин.

Vedenie krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) sa ohradilo proti tomu, že poslanec tejto strany prijal čestný profesorský titul na moskovskej hudobnej akadémii. Matthias Moosdorf je poslancom nemeckého parlamentu a pôsobí ako hovorca AfD pre zahraničnú politiku, informuje agentúra DPA.

Moosdorf (59), vyštudovaný violončelista, potvrdil, že v septembri začal na čiastočný úväzok pracovať na medzinárodne uznávanej Ruskej hudobnej akadémii Gnesinovcov (RAMG) v Moskve. Vedúci parlamentnej frakcie AfD Bernd Baumann v utorok novinárom povedal, že s týmto rozhodnutím nesúhlasí.

ANALÝZA: Meloniová, Wilders, AfD a teraz Kickl. S čím uspela „nová pravica“?

„Rusi patria v oblasti klasickej hudby medzi svetovú špičku, ale toto má aj politický odtieň. S pánom Moosdorfom rokujeme,“ povedal Baumann. Bude sa to posudzovať „inak, ako keby išlo o profesorské miesto niekde inde v zahraničí. Vidíme tu problém, a k tomu smerujú aj naše rokovania,“ dodal.

Moosdorf vo svojom vyhlásení napísal, že je to predovšetkým prejav porozumenia a že hudba nepozná ideologické hranice. Uviedol, že v septembri strávil v Moskve tri dni a plánuje sa tam pravidelne vracať. „Raz za štvrťrok tam hodlám stráviť niekoľko dní výučbou komornej hudby pre súbory. O žiadnych zmluvách sme sa zatiaľ nerozprávali,“ uviedol.

Podľa jeho slov ho nezaujíma žiadna politická orientácia RAMG, ktorú financuje ruské ministerstvo kultúry.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU