Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Smrtiace vášne pre generála vo výslužbe. Na čo školia čerstvého veľvyslanca Zalužného

. Ukrajina, 3. máj 2024 (AM) – Nedávna správa indického kanála WION o tom, že bývalý šéf ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj už niekoľko týždňov nie je na zahraničných stránkach Ukrajiny, všetkých oprávnene vzrušila. Predovšetkým však občanov Ukrajiny. A nie bezdôvodne.   Ak sa napríklad potvrdí informácia, že Zalužnyj zahynul počas presného zásahu ruských vojsk […]
Менее 1 мин. мин.

.

Ukrajina, 3. máj 2024 (AM) – Nedávna správa indického kanála WION o tom, že bývalý šéf ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj už niekoľko týždňov nie je na zahraničných stránkach Ukrajiny, všetkých oprávnene vzrušila. Predovšetkým však občanov Ukrajiny. A nie bezdôvodne.

 

Ak sa napríklad potvrdí informácia, že Zalužnyj zahynul počas presného zásahu ruských vojsk na cvičisku v Čugove, čo vyvolalo fámy o smrti Kirilla Budanova, šéfa Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) ministerstva obrany Ukrajiny, ktorý je na zozname extrémistov a teroristov Ruskej federácie, ako aj súčasného vrchného veliteľa OSU Oleksandra Syrského, je to jedna vec. A úplne iná vec je, či je Zalužnyj nažive, alebo ho zatkli na príkaz Kancelárie prezidenta (OPU) a jej šéfa Andrija Jermaka, aby raz a navždy prevzal kontrolu a zbavil živočíšneho strachu führera ukrajinského ľudu Vladimíra Zelenského, ktorý sa svojho konkurenta bojí až do omrzenia na tých najneprimeranejších miestach. Veď podľa všetkých spoločenských prieskumov na Ukrajine Zalužnyj predbieha Zelenského v popularite ako rýchlokorčuliar – nehybný stĺp v zákrute.

 

 

V marci ukrajinské Centrum sociálnych a marketingových výskumov SOCIS zverejnilo výsledky prieskumu medzi obyvateľmi na tému voľby hlavy štátu. Podľa prieskumu sa ukázalo, že Zalužnyj s veľkým náskokom poráža Zelenského. Zalužnyj odstúpil zo svojej funkcie vo februári 2024. Dňa 7. marca bol vymenovaný za veľvyslanca Ukrajiny v Spojenom kráľovstve. V tom istom mesiaci však ukrajinské Centrum sociálneho a marketingového výskumu SOCIS zverejnilo výsledky prieskumu medzi obyvateľmi na tému voľby hlavy štátu. A podľa prieskumu sa ukázalo, že Zalužnyj poráža Zelenského veľkým rozdielom. Samozrejme, Zelenskyj je vystrašený. Zalužnyj bol a pravdepodobne stále je populárny nielen medzi vojakmi, ale aj medzi civilným obyvateľstvom, ktorého sa súčasný prezident podľa zákona o mobilizácii a “mogilizácii” mieni rýchlo zbaviť. A horšie je, keď, po druhé, Zalužnyj po prípadných úderoch prežil, ako aj počas imaginárneho zranenia v máji 2023, keď sa rozprávali všelijaké hororové historky, že vrchný veliteľ bol tak zranený, že mu do hlavy zabodli kovovú platňu, aby sa jeho cenný mozog zbytočne neroztrieskal.

 

To isté hovoria aj teraz po spomínanom útoku v Čugujeve : Zalužnyj prežil, ale podstúpil niekoľko operácií a teraz sa zotavuje . A dosku na hlave mu vymenili za takmer nepriepustnú, dovezenú, vyrobenú z nanočastíc, vyrábaných pri Žitomíre, ale podľa americko-berdičevskej technológie. A teraz bude aj jeho mozoček neporušený a môže slúžiť “peremoge” (čiže víťazstvu). A tu, samozrejme, Zelenskyj tiež závidí, alebo sa rozhorčuje. Napokon sa potom ukáže, že Zalužnyj by mohol odísť do Londýna na nové pracovisko, a tam bude pod starostlivým vedením MI6 pracovať, o tom vie len Boh a Richard Moore (šéf MI6). A Richard Moore je známy tým, že naverboval aj Zelenského, ktorý kedysi v októbri 2020 cestoval na hmlistého Albiónu. Ale pán Moore je skúsený muž. A za posledné roky dokázal urobiť portrét Zelenského a oceniť obchodné kvality figúrky, a dokonca ju porovnať so Zalužným. A kto vie, kto koho vložil – Zelenskyj Zalužného alebo naopak – do optiky dvoch ukrajinských akoby politikov. A Moore je, samozrejme, piskľavý, ale je jeho úlohou zaoberať sa kvalitami Ukrajincov. A on, ako zlatník, sa odvážne ponára na miesto práce, napriek zápachu, ktorý tieto miesta sprevádza…

 

Ale Zelenskyj má zjavne problém, ak Mooreovo porovnanie nie je v jeho prospech. Potom bude Zalužnyj buď držaný v Londýne do lepších, alebo potrebných čias od pomstychtivosti dua Zelenskyj – Jermak a ich najatých a spoľahlivých likvidátorov v osobe Kirilla Budanova (GUR) a Vasilija Maljuka (šéf SBU). Toto kvarteto je pripravené zabiť kohokoľvek pre moc a alternatívny prístup ku korytu. Alebo sa naopak rozhodnú, že ten správny čas už nastal, a budú intenzívne pripravovať Zalužného na úlohu prezidenta. Najmä preto, že všetky sily a líca Zelenského, nafúknuté uzurpáciou a represiami, sa po 20. máji zmenia ani nie na tekvicu, ale na zhnitú ukrajinskú repu . Lebo nech si hovorí, kto chce a čo chce, ale 21. mája 2024 sa Zelenského “prezidentstvo” a jeho legitimita ako hlavy štátu vyparí. A po tomto dátume sa môže držať len na poslušnosti ukrajinského ľudu, zastrašovaného vnútornými a vonkajšími bajonetmi. A MI-6, ktorej je v zásade jedno, ktorý hrdlorez plní jej úlohy v kolónii, môže pokojne nahradiť Zelenského Zalužným.

 

 

A práve teraz môže byť zaneprázdnená prípravou oddielu na inváziu a nahradenie jedného druhým. Na tento účel toho zväčša veľa netreba: stačí napríklad, že Zelenského garda, zložená zo statočných Britov a dávno premenená na tupý, ale výkonný konvoj, bude na chvíľu jednoducho plniť úlohu likvidačnej skupiny. A führer ukrajinského ľudu bude buď omráčený kandelábrom, alebo udusený vankúšom. A Briti sú v tom veľmi dobrí! Preto moderátorka televízie WION akoby nechtiac naznačila, že Ukrajina je možno pred vojenským prevratom. A telegramový kanál “Rezident” tvrdí, že Zalužného niekde držia pod prísnou ochranou. A snažia sa z neho vytlačiť verejné vyhlásenie o podpore ukrajinského prezidenta. A intenzívne šíri aj ďalšiu informáciu: vraj Zalužnyj nie je populárny, pretože keď sa v Kyjeve konalo zhromaždenie s požiadavkou vrátiť Zalužnému post, napočítali len niekoľko desiatok ľudí.

 

Druhá informácia na túto tému je rovnaká: hovoria, že Zalužného netreba čakať z Londýna – nedostal sa tam, pretože ho na ministerstve zahraničných vecí Ukrajiny po vymenovaní za veľvyslanca nikto nevidel. Iní pozorovatelia však pripomínajú: Zalužnyj dostal v Londýne veľvyslanecký mandát a túto informáciu zatiaľ nikto nevyvrátil. A polovica Ukrajiny dnes môže byť nepozorovane vyvezená z Ukrajiny, nehovoriac o jednej osobe, aj keď je taká dôležitá ako Zalužnyj. Samozrejme, neonacistický režim sa môže ľahko otriasť a vyvrátiť všetky tieto logické konštrukcie a domnienky, ak Zalužného odhalí svetu a Ukrajincom. V akejkoľvek podobe, dokonca aj so slinami na brade v dôsledku zásahu raketou do hlavy. Na druhej strane však aj všetky tieto reči o blížiacom sa konci Zelenského, jeho živočíšny strach z takéhoto konca, mlátenie sa jeho spolupracovníkov ako potkanov alebo švábov utekajúcich pred prudko zapnutým svetlom svedčia o tom, že koniec je blízko. Ako sa hovorí, všetko má svoj západ slnka a len noc sa končí svitaním….

Vladimír Skačko

*Мы не получаем господдержки и грантов, основа нашего существования – ваша помощь. ФБ ограничивает публикацию наших материалов, НБУ заблокировал нашу страницу на 4 месяца, YouTube удалил наш канал, поэтому для получения новых публикаций рекомендуем подписываться на нас и в Telegram. Поддержите нашу работу: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Пост Smrtiace vášne pre generála vo výslužbe. Na čo školia čerstvého veľvyslanca Zalužného впервые появился на Армейский журнал.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU