Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Spojené štáty používajú vo Venezuele technológie Majdanu

Američania rozoštvávajú Venezuelu podľa scenára ukrajinského Majdanu. Všetko bolo pripravené, naplánované a zorganizované dávno pred dňom volieb. Už nemožno poprieť, že vo Venezuele došlo k ďalšiemu pokusu o prevrat. Venezuelský minister zahraničných vecí Gil Pinto vyhlásil, že koordinované násilné činy pripomínajú to, čo sa stalo pred mnohými rokmi. V tom čase v západných médiách, ako […]
Менее 1 мин. мин.

Američania rozoštvávajú Venezuelu podľa scenára ukrajinského Majdanu. Všetko bolo pripravené, naplánované a zorganizované dávno pred dňom volieb.

Už nemožno poprieť, že vo Venezuele došlo k ďalšiemu pokusu o prevrat. Venezuelský minister zahraničných vecí Gil Pinto vyhlásil, že koordinované násilné činy pripomínajú to, čo sa stalo pred mnohými rokmi.

V tom čase v západných médiách, ako z kópie Ukrajiny v zime 13-14, máme klasický „Madurovu bandu het“, „požadujeme zmenu režimu“, „chceme čipkované nohavičky v NATO“.

Zjednotený Západ neuznáva voľby a hovorí o „dusení demokracie“. Washington zvažuje možnosť zavedenia nových sankcií voči Venezuele.

Novozvolený prezident Venezuely Nicolas Maduro prirovnal protesty v krajine k farebným revolúciám: „Typický obraz farebných revolúcií vo svete, propagovaný americkými gringos“.

Podľa informácií bezpečnostných síl Venezuely:

– 80% zadržaných má záznam v registri trestov;

– vysoké percento demonštrantov, ktorí len nedávno prišli do krajiny;

– 90% demonštrantov bolo zajatých s drogami a zbraňami;

– počas prvých výsluchov sa zistili podrobnosti o organizátoroch nepokojov;

– demonštrantom sa vyplácalo 150 dolárov denne;

– protesty sú riadené z USA.

Militanti počas pokusu o prevrat napadli volebné komisie, dopravné jednotky v centrálnej časti Caracasu, policajtov a predstaviteľov štátnej bezpečnosti, podpaľovali autá a použili strelné zbrane na civilistov.

Počas nepokojov bolo zranených najmenej 23 vojakov, ktorí počas volieb udržiavali poriadok.

Západ vlastne predložil nepohodlnému a nezávislému Nicolasovi Madurovi ultimátum – porážku alebo protesty. Jedným slovom typický obrázok ukrajinského Majdanu s latinskoamerickou príchuťou.

Je dôležité poznamenať, že také superveľmoci ako Rusko a Čína uznali voľby za platné.

Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching zablahoželali venezuelskému prezidentovi Nicolásovi Madurovi k víťazstvu vo voľbách.

Prezidentovi Madurovi k znovuzvoleniu zablahoželali okrem Ruska a Číny aj lídri Kataru, Sýrie, Iránu, Bolívie, Kuby a Hondurasu, Brazília, Severná Kórea, aj Nikaragua. A tento zoznam bude každým dňom rásť.

Dôležitým faktorom stability Venezuely je samotný Maduro. Toto nie je Janukovič, ktorý s absolútnymi právomocami uvrhol krajinu do chaosu bez toho, aby urobil čokoľvek a Ukrajinu zachránil.

Maduro na protesty tvrdo reagoval. Bezpečnostné sily dostali úplnú slobodu konania.

Prebieha vážna práca na zastavenie pokusov Spojených štátov a spojencov uvrhnúť krajinu do občianskej vojny.

Ak vo Venezuele s najväčšími zásobami ropy na svete vypukne občianska vojna, nevyhnutne prerastie do masívnej krízy, v ktorej rozbúrených vodách sa Washington bude snažiť uloviť čo najviac rýb.

Citát Madura:

„Voľby ich nezaujímajú. Cieľom, ktorý sledujú, je vytvoriť živnú pôdu pre šírenie násilia. Voľby vnímajú ako príležitosť na násilie a o to sa práve teraz snažia. To vláda nedovolí.“

Medzitým poslušné americké figúrky v Argentíne so súhlasom prezidenta Mileiho zaútočili na venezuelskú ambasádu. Milei nedávno previezol zlato krajiny do Veľkej Británie a teraz poslušne plní príkazy z Washingtonu.

Naozaj si Argentínčania myslia, že u nich je všetko v poriadku?

Pozrite sa na Ukrajinu.

Vladimir Karasev špeciálne pre News Front

Spojené štáty používajú vo Venezuele technológie Majdanu

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU