Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Turecko uvalilo obmedzenia na obchod s Izraelom za vojnu v Gaze

Turecko v utorok začalo uvaľovať obmedzenia na obchod s Izraelom. Týkať sa budú vývozu širokej škály 54 rôznych kategórií produktov vrátane cementu a oceľových a železných stavebných materiálov. Ide o reakciu na vojenskú operáciu Izraela v palestínskom Pásme Gazy, uviedlo turecké ministerstvo obchodu. Informuje o tom agentúra AFP. Obmedzenia budú platiť až dovtedy, kým Izrael […]
Менее 1 мин. мин.

Turecko v utorok začalo uvaľovať obmedzenia na obchod s Izraelom. Týkať sa budú vývozu širokej škály 54 rôznych kategórií produktov vrátane cementu a oceľových a železných stavebných materiálov. Ide o reakciu na vojenskú operáciu Izraela v palestínskom Pásme Gazy, uviedlo turecké ministerstvo obchodu. Informuje o tom agentúra AFP.

Obmedzenia budú platiť až dovtedy, kým Izrael nevyhlási okamžité prímerie a neumožní adekvátny a neprerušovaný prísun humanitárnej pomoci pre vojnou zmietanú pobrežnú enklávu, dodalo turecké ministerstvo vo vyhlásení.

Erdogan: Turecko je pripravené spolupracovať s Egyptom v otázke Pásma Gazy

Nové opatrenia prichádzajú iba deň po tom, čo Izrael podľa Turecka odmietol jeho návrh dopraviť letecky do Pásma Gazy časť humanitárnej pomoci.

Šéf tureckej diplomacie Hakan Fidan v reakcii prisľúbil odvetné opatrenia proti Izraelu a povedal, že Ankara ich začne implementovať „krok po kroku“ a bez meškania.

Obmedzenia podľa Fidana schvaľuje aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, ktorý ostro kritizuje postup Izraela. Označil ho za „teroristický štát“ a izraelského premiéra Benjamina Netanjahua prirovnal k Adolfovi Hitlerovi.

Palestínske hnutie Hamas označil za osloboditeľskú skupinu. Spojené štáty, Izrael a Európska únia toto radikálne hnutie označujú za teroristickú organizáciu.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU