Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Turnaj v malom futbale aj tento rok spojil všetky žiarske škôlky dohromady 

Centrum voľného času (CVČ) v Žiari nad Hronom zorganizovalo v spolupráci s mestom Žiar nad Hronom a „Štvorkou“, Základnou školou na Jilemnického ulici č. 2 v Žiari nad Hronom, v dňoch 26.septembra a 3. októbra turnaj v malom futbale pre deti materských škôl v Žiari nad Hronom o Pohár riaditeľky CVČ.  Do turnaja detí materských […]
Менее 1 мин. мин.

Centrum voľného času (CVČ) v Žiari nad Hronom zorganizovalo v spolupráci s mestom Žiar nad Hronom a „Štvorkou“, Základnou školou na Jilemnického ulici č. 2 v Žiari nad Hronom, v dňoch 26.septembra a 3. októbra turnaj v malom futbale pre deti materských škôl v Žiari nad Hronom o Pohár riaditeľky CVČ. 

Do turnaja detí materských škôl sa prihlásilo 6 elokovaných pracovísk materskej školy v našom meste: MŠ – Ul. Rázusova, MŠ – Ul. A. Kmeťa 17, MŠ – Ul. Dr. Janského, MŠ – Ul. A. Kmeťa 11, MŠ – Ul. M.R. Štefánika a MŠ – Ul. Sládkovičova.  

Konečné poradie jednotlivých materských škôl:

MŠ – elokované pracovisko Ul. Sládkovičova
MŠ – elokované pracovisko Ul. Rázusova
MŠ – elokované pracovisko Ul. A. Kmeťa 11
MŠ – elokované pracovisko Ul. M.R. Štefánika
MŠ – elokované pracovisko Ul. Dr. Jánskeho  a MŠ Ul. A. Kmeťa 17

Ocenili aj najlepšieho hráča či brankára

Okrem víťazných pohárov pre družstvá na prvých troch miestach, organizátori súťaže odovzdali aj cenu pre najlepšieho hráča a pre najlepšieho brankára turnaja. Ocenený bol ako najlepší hráč Oliver Číž a najlepším brankárom sa stal Kristián Buršík.

Víťazný tím okrem iných ocenení získal Putovný pohár riaditeľky CVČ, ktorý bude motiváciou deťom do budúceho roka.

V priebehu turnaja nedošlo k zraneniam, ani protestom. Rozhodcom zápasov bol Jaroslav Šupka, ceny a sladkosti deťom zabezpečil Ján Žiak za mesto Žiar nad Hronom.

Turnaj v malom futbale má v Žiari svoju niekoľkoročnú históriu

Ako ďalej priblížila Helena Gáfriková, riaditeľka Centra voľného času v Žiari nad Hronom, turnaj v malom futbale CVČ v spolupráci s materskými školami organizujú už minimálne desať rokov. „Centrum voľného času už dlhodobo pôsobí v meste Žiar nad Hronom a rozvíja športovú a pohybovú činnosť u detí, nielen základných a stredných škôl v rámci postupových súťaží, ale aj u detí materských škôl. Turnaj o Pohár riaditeľky Centra voľného času v malom futbale detí materských škôl – predškolákov robíme už niekoľko rokov v spolupráci s učiteľkami. Deti sa tomuto turnaju tešia,“ podotkla Gáfriková.

Turnaj bol rozdelený na dve časti, skupina A v počte štyri triedy elokovaných pracovísk MŠ odohrala turnaj v jednom termíne, víťazi zo skupiny následne postúpili do finálovej skupiny. Rovnako tak víťazi druhej skupiny postúpili do finále, z ktorého si celkový víťaz finále odniesol putovný pohár. „Okrem toho si každé mužstvo, ktoré sa umiestnilo na 1., 2., alebo 3. mieste, odnieslo svoj pohár a deti dostali aj sladké odmeny, na ktoré sa takisto tešili. Aj z vyhodnotení a výsledkov turnaja vidíme, že keď sa deti pripravujú a hrajú, majú radosť z pohybovej činnosti. Chcem sa týmto spôsobom poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili, vrátane mesta Žiar nad Hronom, ktoré pomohlo priestormi aj finančne a dúfam, že práve tento turnaj v malom futbale bude mať v našom meste ešte ďalekú históriu,“ dodala riaditeľka Centra voľného času, ktorá poznamenala, že aj napriek tomu, že majú materské školy veľa svojich vlastných aktivít, tak je výnimočné, keď sa všetkých sedem elokovaných pracovísk MŠ stretne pokope. „Práve tam vidíme prienik činnosti centra voľného času a spolupráce s takýmito detičkami, že ich spájame a pripravujeme,“ dodala Gáfriková.

Okrem futbalu organizujú aj olympiádu pre najmenších 

Ďalším tradičným podujatím okrem turnaja malého futbalu sa v spolupráci CVČ a materskými školami v meste stala aj olympiáda s názvom Olympijské hviezdičky, ktorá sa koná raz ročne – v máji. „Sú to olympijské hry pre deti, na ktorých si okrem športovania vedia osvojiť aj symboliku olympijských hier, ako hra fair play a znaky olympizmu. Takže to nie je len o športovaní, ale aj o takom neformálnom vzdelávaní,“ dodala Gáfriková, ktorú teší, keď si deti z takýchto aktivít odnášajú znalosti aj ďalej, pri nástupe do základnej školy.

„A keď už vidíme, že sú v základných školách, tak už majú určité znalosti z týchto aktivít a tešíme sa, pretože môžu pokračovať a vybrať si z jednotlivých športov daný druh a rozvíjať ho, či už formou krúžkov alebo cez športový klub. A už aj rodič potom vidí, na čo jeho dieťa má talent a ktorým smerom sa môže uberať,“ dodala riaditeľka Centra voľného času Helena Gáfriková na záver.

(šov)
Foto: Peter Vörös

 

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU