Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Vzpoura vězňů otřásá Ekvádorem, zemřeli další tři lidé. Násilí umocnil útěk známého gangstera

Ve vězení v přístavním městě Guayaquilu, které se stalo nebezpečným centrem vývozu kokainu do sousedních zemí, si vězni opakovaně stěžují na špatné zacházení a začali se znovu bouřit. Svědci slyšeli výstřely, ale také viděli kouř poté, co vězni začali zapalovat matrace, informuje AFP. ČTĚTE TAKÉ: Zabij, nebo budeš zabit. Policie na Haiti kolabuje, místní se proti gangům […]
Менее 1 мин. мин.

Ve vězení v přístavním městě Guayaquilu, které se stalo nebezpečným centrem vývozu kokainu do sousedních zemí, si vězni opakovaně stěžují na špatné zacházení a začali se znovu bouřit. Svědci slyšeli výstřely, ale také viděli kouř poté, co vězni začali zapalovat matrace, informuje AFP.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Zabij, nebo budeš zabit. Policie na Haiti kolabuje, místní se proti gangům brání sami

Situace je ve vězení napjatá již od ledna, kdy prezident Daniel Noboa vyhlásil v Ekvádoru výjimečný stav. Tehdy z jedné z cel zmizel odsouzený vůdce mocného gangu Los Choneros Adolfo Macías Villamar, známý spíše jako Fito, píše Voice of America.

„Na místo okamžitě vyrazili pracovníci speciálních jednotek, národní policie a ozbrojené síly,“ sdělil velitel ekvádorské policie Víctor Herrera. Ekvádorský prezident na svém profilu na sociální síti X napsal, že zásahová jednotka zabránila možné eskalaci.

„Zasáhli jsme v blocích s minimální i maximální prioritou, abychom prověřili vnitřní prostory a převzali celkovou nadvládu. Chystáme se provést kontrolu zbraní, munice i výbušnin. Personál má však věznici pod kontrolou,“ řekl Herrera.

Nebouří se ovšem pouze vězni, ale i jejich příbuzní. Na 200 z nich během protestů zapálilo pneumatiky, aby zablokovali dopravu v blízkosti věznice. I oni se snažili upozornit na údajně špatné zacházení.

„Každý den je bijí, mlátí je!“ řekla matka jednoho vězně. „Dokonce nechávají armádu, aby je krmila jídlem s červy. Proč dovolili takové ponižování? Dokonce nám zrušili návštěvy,“ dodali další příbuzní vězně.

Ještě před pár lety platil Ekvádor za jednu z nejbezpečnějších zemí v Latinské Americe. Avšak v lednu obletěly svět záběry ozbrojenců v kuklách, kteří vtrhli do televizního studia. Šlo o jeden z mnoha násilných incidentů, které se toho dne odehrály, včetně vzpoury ve vězení, držení rukojmích nebo série výbuchů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dávný „ostrov míru“ Ekvádor se zmítá v chaosu. Co bylo rozbuškou nepokojů a kdo je boss Fito?

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU