Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Zajtra začnú v Tuli Cinema premietať film Hancsovszky

Zajtra, 17. októbra začnú v kine Tuli Cinema (x-bionic® sphere) v Šamoríne premietať dramatizovaný dokumentárny film Sándora Laczkóa Hancsovszky. Film rozpráva príbeh 19-ročného Bélu Hancsovszkého, ktorý sa stane ústredným bodom zložitého príbehu, keď sa prizná k atentátu na policajnú stanicu v Tornali. Rok 1945 bol pre maďarskú komunitu v Československu v mnohom ťažkým. Hoci sa […]
Менее 1 мин. мин.

Zajtra, 17. októbra začnú v kine Tuli Cinema (x-bionic® sphere) v Šamoríne premietať dramatizovaný dokumentárny film Sándora Laczkóa Hancsovszky.

Film rozpráva príbeh 19-ročného Bélu Hancsovszkého, ktorý sa stane ústredným bodom zložitého príbehu, keď sa prizná k atentátu na policajnú stanicu v Tornali.

Rok 1945 bol pre maďarskú komunitu v Československu v mnohom ťažkým. Hoci sa vojna skončila, jej odtlačok je v spoločnosti stále silný: v každodennom živote dominuje túžba po pomste a etnická nenávisť. Interpretácia osobnosti a histórie Bélu Hancsovszkeho je pre nás výzvou aj dnes. Podľa policajnej správy Hancsovszky a jeho dvaja kamaráti vyhodili do vzduchu budovu národnej bezpečnosti v Tornali. Hoci sa nikto nezranil, úrady prípad využívajú na presadzovanie vlastných politických záujmov. Príbeh sa odohráva cez tri vzájomne prepojené perspektívy: cez výpoveď historika, cez osobu a cesty mladého historika, zároveň cez príbeh Hancsovszkého.

Film získal niekoľko medzinárodných ocenení.

Film sa premieta o 17.20 hod., s maďarským dabingom. Bude sa premietať aj 25. októbra a 4. a 8. novembra.

Ilustračné foto: hancsovszky.com

The post Zajtra začnú v Tuli Cinema premietať film Hancsovszky appeared first on Mesto Šamorín – Somorja Város.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU