Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Zlato údajne čoskoro prekoná 3 000 dolárov

Ako informuje finančný portál Finbold, analytik Bank of America Michael Hartnett poukazuje na to, že zlato je ovplyvnené viacerými faktormi vrátane oslabovania amerického dolára, politiky Federálneho rezervného systému a inflačných obáv. Zníženie úrokových sadzieb posunulo zlato vpred Nedávne zníženie úrokových sadzieb o 50 bázických bodov výrazne podporilo rast ceny zlata. S klesajúcimi sadzbami sa držba neúročených […]
Менее 1 мин. мин.

Ako informuje finančný portál Finbold, analytik Bank of America Michael Hartnett poukazuje na to, že zlato je ovplyvnené viacerými faktormi vrátane oslabovania amerického dolára, politiky Federálneho rezervného systému a inflačných obáv.

Zníženie úrokových sadzieb posunulo zlato vpred

Nedávne zníženie úrokových sadzieb o 50 bázických bodov výrazne podporilo rast ceny zlata. S klesajúcimi sadzbami sa držba neúročených aktív, ako je zlato, stáva atraktívnejšou. Zároveň oslabený dolár môže znížiť kúpnu silu investorov, čo vedie k väčšiemu dopytu po zlate ako ochrane pred infláciou.

Odhodlanie Fedu znížiť reálne úrokové sadzby v nasledujúcich štvrťrokoch znamená, že investori jednoducho potrebujú zabezpečenie proti inflácii a hrozbe znehodnotenia amerického dolára, vysvetľuje Hartnett.

Dôvody cenového rastu zlata

Bezpečný prístav v neistých časoch
Zaistenie voči inflácii
Vysoké zisky za posledné roky
Dopyt zo strany bánk a vlád
Znižovanie úrokových sadzieb

98%

Больше не беспокойтесь о своих деньгах.

Инвестируйте и превратите свои страхи в возможности.

Спонсорский контент

Финансовые контракты на разницу являются сложными инструментами и связаны с высокими
риск быстрых финансовых потерь из-за эффекта левереджа. На 76 аккаунтах 1ТП3Т
розничные инвесторы несут финансовые потери при торговле с
по финансовым контрактам на разницу с этим провайдером. Вы должны рассмотреть
понимаете ли вы, как работают CFD и можете ли вы их себе позволить
взять на себя высокий риск финансовых потерь.

Korelácia s Bitcoinom a budúce vyhliadky

Podľa najnovších údajov existuje zaujímavá súvislosť medzi zlatom a Bitcoinom. Potenciálny rast Bitcoinu na 75 000 dolárov by mohol potvrdiť paralelný pohyb zlata smerom k 3 000 dolárom. Obe aktíva sú čoraz častejšie vnímané ako alternatívy k fiat menám.

Zlato na ceste k 3 000 dolárom. Zdroj: X/StanFXTrading

Michael Widmer, analytik komodít v Bank of America, potvrdzuje tento výhľad. Predpovedá, že zlato dosiahne úroveň 3 000 dolárov v roku 2025, pričom sa odvoláva na jeho postavenie ako ultimátneho bezpečného prístavu.

Najvzácnejšie aktívum na svete

Podľa údajov Companies Market Cap je zlato najhodnotnejšie aktívum na svete s odhadovanou trhovou kapitalizáciou 18,43 bilióna dolárov. Pre porovnanie, striebro dosahuje hodnotu 1,92 bilióna dolárov.

Nedávno sme vás они сообщили, že cena zlata láme jeden rekord za druhým a dokonca prekonáva, resp. drží krok s americkým akciovým indexom S&P 500. Za posledné 3 roky stúpla cena zlata o 55 %, zatiaľ čo hodnota amerického akciového indexu S&P 500 stúpla len o 35 %. Ešte zaujímavejšie je porovnanie posledných dvoch dekád. Zlato totiž dokázalo za toto obdobie stúpnuť o 563 %, zatiaľ čo S&P 500 len o 417 %.

Zlato a jeho ročné zhodnotenia. Zdroj: Curvo

Napriek prevažne optimistickým predpovediam sa objavujú aj varovné hlasy. Niektorí účastníci trhu sa domnievajú, že súčasný rast môže signalizovať ekonomické problémy vrátane možného prepadu akciového trhu. Tento opatrný pohľad zdieľa aj známy autor Robert Kiyosaki.

Ak sa viac zaujímate o investovanie, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Пост Zlato údajne čoskoro prekoná 3 000 dolárov впервые появился на КРИПТО ЖУРНАЛ.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU