Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

10 tipov, ako prežiť rozchod

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olena Yakobchuk). Šok z rozchodu môže spôsobiť, že zotavenie trvá veľmi dlho. Nikto nevstupuje do vzťahu s očakávaním, že sa skončí, takže keď sa to stane, je to bolestivé a čo je horšie, stáva sa to úplne nečakane. Prakticky každý z nás už nejaký rozchod zažil a každý vie […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olena Yakobchuk).

Šok z rozchodu môže spôsobiť, že zotavenie trvá veľmi dlho. Nikto nevstupuje do vzťahu s očakávaním, že sa skončí, takže keď sa to stane, je to bolestivé a čo je horšie, stáva sa to úplne nečakane. Prakticky každý z nás už nejaký rozchod zažil a každý vie dať skvelé rady, ako sa s ním vyrovnať, ale keď sa to stane nám, je neuveriteľne ťažké to prekonať. Ale aj keď sa tomu v čase rozchodu ťažko verí, tieto ťažké chvíle sa dajú prežiť. Tu je desať tipov, ako si to uľahčiť:

Šok z rozchodu môže spôsobiť, že zotavenie trvá veľmi dlho.
Foto: shutterstock/Olena Yakobchuk

Neutekajte

Prvé pokušenie, ktoré väčšinu ľudí napadne, je utiecť a skryť sa. Nové prostredie a čas len pre seba sa zdajú byť skvelým nápadom, ale berte na vedomie, že na novom mieste budú všetci cudzí a vy budete úplne sami. Pravdepodobne budete len sedieť a nad všetkým premýšľať, čo vám ešte viac zhorší náladu, preto si radšej doprajte oddych.

Vyjdite z domu

Zotaviť sa znamená uzavrieť kapitolu a ísť ďalej. Budete sa cítiť zle a nebudete mať chuť nič robiť, ale zostať doma a zmeniť sa na pustovníka ničomu nepomôže. Randenie možno nie je v tomto štádiu dobrý nápad, ale vychádzky s priateľmi určite áno. Takže ďalšia rada po rozchode znie: neponáhľajte sa, ale ani nestrácajte čas.

Neočakávajte zlepšenie za jeden deň

Každý si po rozchode prechádza vlastným modelom zotavovania, takže robte to, čo vám vyhovuje. Neponáhľajte sa však, nie je nič nezvyčajné na tom, že to bude trvať viac ako šesť mesiacov. Nezabudnite však, že nesmiete dovoliť, aby smútok zatienil celý váš život.

Ako prežiť rozchod?
Foto: shutterstock/Wassana Panapute

Už niet cesty späť!

Nepíšte mu, nevolajte mu, dokonca ani nekontrolujte jeho účet na Facebooku. Pokúšať sa vrátiť k svojmu bývalému nikdy nie je dobrý nápad, najmä počas prvých dvanástich mesiacov po rozchode. Čas zahojí rany a návrat len predĺži bolesť, takže sa nenechajte zlákať, aby ste to skúsili.

Snažte sa myslieť na budúcnosť

Zmena nikdy nie je jednoduchá, ale keď sa cítite pripravení, začnite plánovať budúcnosť. Skončila sa len jedna kapitola vášho života, preto začnite premýšľať o tom, ako by mali vyzerať ďalšie kapitoly. Určite budú skvelé!

Vyhľadajte podporu

Ďalšou dobrou radou, ako prežiť rozchod, je vyhľadať podporu. Nesnažte sa so svojimi pocitmi vyrovnať sami, pretože nie ste sami a ostatní ľudia presne vedia, ako sa cítite. Trávte čas s rodinou a priateľmi a počúvajte ich rady. Už len to, že budete s ľuďmi, ktorí vás majú radi a ktorí vás nikdy neopustia, vás naplní úplne novou silou.

Vyhnite sa smutným milostným príbehom

Nech už robíte čokoľvek, snažte sa vyhýbať smutným romantickým filmom a dojímavým baladám. Nie je čas počúvať Mariah Carey, ktorá spieva „I Can’t Live (If Living Is Without You)“. Namiesto toho si pustite niečo veselé a divoké.

Po rozchode sa neprestaňte sa o seba starať.
Foto: shutterstock/puhhha

Starajte sa o seba

Ďalším pokušením je vzdať sa a nechať to tak, takže ďalšia rada, ako prežiť rozchod, znie: neprestaňte sa o seba starať. Správne sa stravujte, cvičte ako doteraz a dbajte o svoj vzhľad. Pomaly vám to pomôže získať späť sebadôveru a budete sa cítiť oveľa lepšie.

Nesnažte sa nájsť si náhradu

Nechajte bolesť prepuknúť prirodzeným tempom, nesnažte sa ju maskovať umelou náhradou. Tou môže byť alkohol, vzťah pre útechu alebo dokonca prejedanie sa. Nič z toho nebude z dlhodobého hľadiska fungovať.

Pamätajte, že časom sa to zlepší a vy sa opäť zamilujete

Z tohto rozchodu sa spamätáte a opäť sa zamilujete. Chce to len čas, takže trpezlivo čakajte.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ráno alebo večer? Pohlavný styk v túto hodinu bude najlepší. Na svoje si prídu najmä dámy

Týmto slovám sa v posteli radšej vyhnite. Všetko môžete zničiť!

The post 10 tipov, ako prežiť rozchod appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie