Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

105. výročie tragického úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši

Pietna spomienka pri buste generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši bola dôležitou udalosťou pri príležitosti 105. výročia jeho tragického úmrtia. Viceprimátor Rudolf Urbanovič vo svojom príhovore zdôraznil historickú spojitosť a pomoc liptovského rodáka Vavra Šrobára samotnému Štefánikovi. Spolu s Masarykom bol Štefánik kľúčovou osobou pri založení Česko-Slovenska a zohral dôležitú úlohu pri organizovaní česko-slovenských […]
Menej ako 1 min. min.

Pietna spomienka pri buste generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši bola dôležitou udalosťou pri príležitosti 105. výročia jeho tragického úmrtia.

Viceprimátor Rudolf Urbanovič vo svojom príhovore zdôraznil historickú spojitosť a pomoc liptovského rodáka Vavra Šrobára samotnému Štefánikovi. Spolu s Masarykom bol Štefánik kľúčovou osobou pri založení Česko-Slovenska a zohral dôležitú úlohu pri organizovaní česko-slovenských légii, informuje Mesto Liptovský Mikuláš.

Tieto pietne spomienky na Štefánika sa pri vstupe do Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika konajú každoročne a slúžia na uctenie jeho pamiatky a významného prínosu k formovaniu česko-slovenskej identity.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie