Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

20 – ročné radia: Randite len s bohatými ľuďmi. „Je to pochmúrna vízia“

13.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AlenaMorgana). Všetko to začalo nevinným vtipom. Nahrávka „Hľadám muža, ktorý pracuje vo finančníctve“, ktorú na TikToku prvýkrát zverejnila Megan Boni, mala posmešným spôsobom upozorniť na nereálne očakávania voči ľuďom, s ktorými randíme. Problém je, že sa to stalo virálnym, a keďže si to 20-ročné ženy vysvetľovali trochu inak, vznikol […]
Menej ako 1 min. min.

13.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AlenaMorgana).

Všetko to začalo nevinným vtipom. Nahrávka „Hľadám muža, ktorý pracuje vo finančníctve“, ktorú na TikToku prvýkrát zverejnila Megan Boni, mala posmešným spôsobom upozorniť na nereálne očakávania voči ľuďom, s ktorými randíme. Problém je, že sa to stalo virálnym, a keďže si to 20-ročné ženy vysvetľovali trochu inak, vznikol nový trend. „Randite len s bohatými,“ argumentujú influencerky na sociálnych sieťach.

Foto: shutterstock/AlenaMorgana

Keď Megan Boni koncom apríla zverejnila na TikToku video, v ktorom vyhlásila: „Hľadám muža pracujúceho vo financiách“, nečakala, že si získa milióny videní a medzinárodnú slávu. Dnes má jej video vyše 43 miliónov videní a stalo sa inšpiráciou aj pre tisícky používateľov aplikácií, influencerov a bežných 20-ročných ľudí. Netušiaca Megan vytvorila trend v randení. Prípad preskúmal The Guardian.

Nový trend v zoznamovaní. „Vydať sa pre peniaze, nie pre lásku“

Ako poznamenáva The Guardian, influencerky čoraz viac nabádajú mladé ženy, aby chodili len s bohatými mužmi. Naznačujú, že žiť v mene muža a umožniť mu splniť všetky jeho rozmary je zárukou šťastia. Argumentujú tým, že namiesto toho, aby svoj život premárnili prácou, budú venovať čas koníčkom, cestovaniu, starostlivosti o seba a výzdobe svojich víl.

„Vydajte sa za peniaze, nie za lásku“ – kričia z nahrávok na YouTube. A veľa 20-ročných žien tomu verí. Nikto nespomína finančné násilie. Do trendov zrejme nezapadá informovanosť a zdravý rozum.

Patria sem aj nahrávky, ktoré ukazujú luxusný život žien žijúcich na úkor svojho manžela či partnera. Sociálne siete zaplavujú jachty, cestovanie, šampanské tečúce v litroch a nákupy v butikoch luxusných značiek. Snaha o bohatstvo za každú cenu sa stáva prioritou.

@girl_on_couch

Can someone make this into an actual song plz just for funzies

♬ original sound – Girl On Couch

Túžba po ľahkom živote

Kým ženy z predchádzajúcich generácií sa usilovali o sebarealizáciu, nájdenie dobrej práce a stúpanie po kariérnom rebríčku, Zets hovoria stop. Tejto generácii dominuje túžba po pomalom živote. O „lenivej práci“, teda ľuďoch, ktorí hľadajú čo najmenej náročnú prácu, sme už písali. Odpovedať na niekoľko e-mailov pri sledovaní Netflixu a pravidelne si prevádzať plat na svoj účet sa pre mnohých ľudí ukazuje ako vrcholný profesionálny sen.

Pracujete, aby ste mali život, nežijete, aby ste pracovali. Najlepšie je nepracovať vôbec.

„Život ženy odkázanej na financie svojho manžela je pochmúrna vízia. Akoby sme urobili krok späť a zabudli na roky boja za rovnaké odmeňovanie či rovnaké príležitosti na trhu práce“

poznamenáva Emma Beddington z The Guardian.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Upratuje, varí, perie, ale jej manžel tvrdí, že „nič nerobí“. Dala mu lekciu. „Rozveď sa s ním“

Delí ich 20 rokov. Po 6 rokoch vzťahu sa ich ľudia stále pýtajú jednu otázku. „Som trochu starší“

The post 20 – ročné radia: Randite len s bohatými ľuďmi. „Je to pochmúrna vízia“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie