Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

24-ročná žena sa objednala na odfarbenie vlasov. Utrpela popáleniny. Podstúpila transplantáciu

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok/@elliejoswain). Pred tromi rokmi si 24-ročná žena išla do kaderníctva odfarbiť vlasy. Následky tohto rozhodnutia pociťuje dodnes. Ellie Swainová utrpela rozsiahle popáleniny, ktoré okrem iného viedli k tomu, že jej vlasová pokožka úplne odumrela. Jediným riešením bola transplantácia. Odfarbovanie vlasov v kaderníctve skončilo operáciou. Foto: tiktok/@elliejoswain Jedna nevinná návšteva […]
Menej ako 1 min. min.

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok/@elliejoswain).

Pred tromi rokmi si 24-ročná žena išla do kaderníctva odfarbiť vlasy. Následky tohto rozhodnutia pociťuje dodnes. Ellie Swainová utrpela rozsiahle popáleniny, ktoré okrem iného viedli k tomu, že jej vlasová pokožka úplne odumrela. Jediným riešením bola transplantácia.

Odfarbovanie vlasov v kaderníctve skončilo operáciou.
Foto: tiktok/@elliejoswain

Jedna nevinná návšteva kaderníckeho salónu sa pre Britku Ellie Swainovú skončila veľmi zle, hoci to mohlo byť ešte horšie. Mladá žena, ktorá si chcela len odfarbiť vlasy, utrpela také vážne popáleniny a krvácanie, že si to vyžiadalo návštevu na jednotke intenzívnej starostlivosti a neskôr komplikovanú operáciu. Dnes varuje ostatných pred podobnými situáciami.

Kaderníctvo jej zničilo vlasy. Začalo to balayage a odfarbovaním

24-ročná Ellie Swainová sa rozhodla navštíviť jeden kadernícky salón v meste Crawley vo Veľkej Británii. Netušila, že máj 2021 zmení jej život na skutočnú niekoľkotýždňovú nočnú moru. Rok predtým sa rozhodla, že si na tom istom mieste nechá urobiť úspešný balayage. Vyskúšaná služba nenaznačovala, že by sa mohlo niečo pokaziť. Žiaľ, len chvíľu po nanesení bielidla začalo dievča pociťovať strašné pálenie na hlave.

„Mala som pocit, že mi horí celá hlava. Keď mi kaderníčka dala čiapku dole z hlavy, cítila som sa, akoby som otvorila dvierka rúry – z hlavy mi stúpala para.“

– spomína Ellie na svojom účte na TikTok.

Vystrašená Britka okamžite požiadala o umytie výrobku, pretože mala podozrenie na alergiu. Kaderníčka tak urobila, ale keď zistila, že farba vlasov je žltá použila ďalšiu farbu. To sa však len zhoršilo. Vlasy vyzerali, akoby boli úplne spálené. Kaderníčka Swainovej nariadila, aby si na rozohriatu pokožku priložila ľad a prišla na druhý deň. Žiaľ, ďalšia návšteva salóna sa neuskutočnila, pretože stav dievčaťa sa začal zhoršovať.

Odfarbovanie vlasov môže skončiť naozaj zle. Ellie čakala transplantácia kože

Nasledujúce ráno Ellie Swainová nemala inú možnosť, ako si ostrihať poškodené vlasy. Časom sa však stav jej pokožky hlavy vôbec nezlepšil a čo bolo ešte horšie, objavili sa pľuzgiere plné hnisu. Dvadsaťštyriročná žena navštívila svojho praktického lekára, ktorý jej okamžite predpísal antibiotiká. Po týždni však bola úplne zdesená. Jej pokožka hlavy začala mať tmavý odtieň a vôbec ju necítila.

„O niekoľko dní neskôr mi z hlavy tiekla krv a vypadávali mi vlasy, tak som zavolala na pohotovosť, kde mi povedali, že musím okamžite ísť do nemocnice.“

– uviedla na sociálnych sieťach.

Odfarbovanie vlasov je pre vaše telo invazívnejšie, než si dokážete predstaviť. Buďte opatrné!
Foto: tiktok/@elliejoswain

Lekári boli šokovaní stavom, v akom sa Ellie nachádzala. Popáleniny jej pokrývali takmer celú zadnú časť hlavy a koža odumierala. Žiaľ, jedinou možnosťou bola transplantácia. Chirurgovia odobrali Britke tkanivo zo stehna a nahradili jej poškodenú pokožku hlavy. Ellie musela navštíviť aj psychoterapeuta, pretože prakticky prestala vychádzať z domu a jej sebavedomie kleslo takmer na nulu. Dnes sa však venuje predlžovaniu vlasov a varuje ostatných pred odfarbovaním vlasov bez predchádzajúceho testovania na alergie. Používatelia internetu sú jej vďační a pod videami, ktoré zdieľa je veľa podobných príbehov.

„To isté sa mi stalo, aj keď nie presne s pokožkou hlavy, ale s vlasmi, ktoré mi vypadávali v chumáčoch. Sú to už 3 roky a stále nosím predĺžené vlasy. Dúfam, že spravodlivosť bude vykonaná.“

„To isté sa mi stalo 48 hodín pred svadbou….“

– píšu ženy.

Ako vidíte, odfarbovanie vlasov je pre vaše telo invazívnejšie, než si dokážete predstaviť. Oplatí sa naň dôkladne pripraviť a postarať sa o svoje zdravie a bezpečnosť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo nerobiť počas búrky? Tieto poznatky môžu zachrániť životy

Zvládnete to aj bez farby. Z toho, čo máte v kuchyni, si pripravíte odvar na odfarbenie vlasov

The post 24-ročná žena sa objednala na odfarbenie vlasov. Utrpela popáleniny. Podstúpila transplantáciu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie